Dierenbuddy maakt vliegende start in Rotterdam en Ridderkerk

Lokaal

8 oktober 2019

In mei maakten we bekend dat het project Dierenbuddy in Rotterdam en Ridderkerk van start zou gaan. En dat hebben we geweten! Het gaat ontzettend goed met het project in de regio Zuidwest. In nog geen half jaar tijd hebben de Dierenbuddy's een vliegende start gemaakt. Er staat inmiddels een behoorlijk team vrijwilligers klaar om mensen te ondersteunen die zelf niet in staat zijn om de volledige zorg voor hun huisdier te dragen.

Momenteel zijn er 30 vrijwillige Dierenbuddy's klaargestoomd om aan de slag te gaan. De vrijwilligers zullen over de vloer komen bij ouderen en chronisch zieke mensen die door beperkingen en een klein sociaal netwerk niet de volledige zorg voor hun huisdier kunnen dragen.  De Dierenbuddy's ondersteunen deze mensen op het thuisadres bij de verzorging van hun huisdier. Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten, ook in een zorginstelling, wanneer die huisdierbezit toestaat.

Hulpvragers

Het is fijn te zien dat de hulpvragen ons steeds meer weten te vinden. In Ridderkerk kwam het eerste verzoek binnen van een thuiszorgorganisatie. Het baasje van hondje Dyan was niet meer in staat om haar geliefde viervoeter elke avond uit te laten. Daarom doet Dierenbuddy Jessica nu drie keer per week een blokje om met Dyan.

Hondje Dyan tijdens wandeling
Ook bleek tijdens een huisbezoek in Rotterdam al snel dat hulp bij de verzorging van kat Bobo zeer welkom was. Het baasje kon wel wat hulp gebruiken bij het verschonen van de kattenbak en de vachtverzorging. Dierenbuddy Esmee gaat nu wekelijks op bezoek bij Bobo en zijn vrouwtje.

Dierenbuddy Esmee vertelt:"Vanmiddag zat mevrouw lekker in de omheinde tuin van het woonzorgcentrum. Op verzoek van mevrouw, heb ik kater Bobo voor het eerst ook mee naar buiten genomen waar hij kennis heeft gemaakt met een zwarte kat welke is komen aanlopen. Dit contact ging prima. Net als vorige week. Toen heb ik Bobo een uur gekamd, maar de klitten zijn er lastig uit te halen en hij heeft er duidelijk last van wanneer je de klitten probeert te ontwarren. Er was een gastvrouw in het huis aanwezig met veel ervaring met de vacht van langharige katten. Zij neemt volgende week een tondeuse mee, dan gaan we samen volgende week de klitten te lijf. Daarna heb ik de kattenbak leeggeschept en Bobo verwend met wat lekkere seniorenbrokjes. Iedereen was blij met Bobo in de tuin, ook de verzorgende dames zijn fan van Bobo en begaan met zijn lot. Volgende week woensdagmiddag ga ik weer op bezoek bij Bobo en zijn vrouwtje!”

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie, vragen over het project en/of aanmelden als vrijwilliger kun je terecht bij onze Coördinator Dierenbuddy Mieke van Maurik:  dierenbuddy.rotterdam@dierenbescherming.nl