Eerste Kids Event groot succes!

Lokaal

28 oktober 2019

Op donderdag 24 oktober was het een gezellige boel op het regiokantoor van de Dierenbescherming in Ridderkerk. Maar liefst 90 kinderen van diverse BSO's uit Rotterdam hadden de primeur om het allereerste Kids Event in Zuidwest bij te wonen. Een programma vol diergerelateerde activiteiten waarvan de kinderen volop hebben genoten.

Het Kids Event is een initiatief van de Dierenbescherming om kinderen een educatieve en leuke dag te bezorgen. Door middel van diverse programma-onderdelen werden de kinderen meegenomen in de wereld van dierenwelzijn. Workshops over o.a. konijnen, Bont voor Dieren, een hondendemonstratie en een boswandeling met een boswachter... Het kwam allemaal voorbij. En dat was zeker nuttig, want hoewel sommige dingen voor velen misschien vanzelfsprekend zijn, kan het voor een kind nog totaal nieuwe informatie zijn. Zo antwoordde een jongetje op de vraag of hij wist wat een dierenasiel is: "Dat is een gevangenis voor dieren".  Die interpretatie hebben we natuurlijk meteen de wereld uit geholpen.

Van een hondendemonstratie tot het maken van speeltjes voor konijnen. En van een presentatie over bont tot een wandeling met een boswachter. De kinderen deden overal vol enthousiasme aan mee!
Tussen alle workshops door werden de kinderen verwend met heerlijke vegetarische pannenkoeken, gebakken door Pannekoekenbakker Bram. 

Vrijwilligers

Op het Kids Event waren voornamelijk vrijwilligers actief om de dag tot een succes te maken. Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor! 


Bedankt aan alle vrijwilligers die het Kids Event tot een succes hebben gemaakt!