Handen uit de mouwen voor NLDoet 2019!

Lokaal

21 maart 2019

Op 15 en 16 maart 2019 organiseerde het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Natuurlijk deed de Dierenbescherming ook mee en in de hele regio Zuidwest gingen tientallen vrijwilligers aan de slag voor verschillende locaties.

Het Knaaghof te Rijswijk
Op vrijdag 15 maart zijn er bijvoorbeeld 7 vrijwilligers van 1 bedrijf (ADP) én een moeder met haar dochter aan de slag gegaan bij Het Knaaghof in Rijswijk. In eerste instantie stond het lakken van de deuren op de planning maar gezien het slechte weer werd er gekozen om de speelvelden van de konijnen schoon te maken. Alle 3 de speelvelden zijn leeggehaald, schoongemaakt en weer gevuld. Een hele klus maar met alle hulp was dit in een aantal uur geregeld. Super fijn!


DOC Krimpen aan de IJssel

Op zaterdag 16 maart deed DOC Krimpen aan de IJssel mee aan NLDoet. Er waren in totaal 6 vrijwilligers en ook wethouder Kirtsen Jaarsma kwam een uur mee schilderen. Met elkaar hebben we het voor elkaar gekregen om alle buitenkennels van de honden in de verf te zetten. Ontzettend bedankt!


DOC Gouda

In Gouda heeft de DOC ook op zaterdag 16 maart meegedaan. Met 4 vrijwilligers via NLDoet en alle eigen vrijwilligers is er hard gewerkt. Het is ons gelukt om alle deuren en ook nog de hele hal opnieuw te schilderen waardoor het er weer fris uitziet. We zijn ontzettend blij met alle hulp!


DOC Spijkenisse

Ook in Spijkenisse zijn de handen uit de mouwen gestoken maar dit werd vooral gedaan door de grote groep vrijwilligers die elke zaterdag al helpen in het DOC. Door NLDoet kwam er ook nog 1 oud vrijwilliger die toch weer stond te springen om te helpen! Door alle vrijwilligers kon er heel veel gedaan worden voor de buitenverblijven van de honden. Voor een natuurlijkere look en feel is er klimop tegen de hekken van de verblijven geplant en in hekwerk gevlochten. Ook is er nog meer andere beplanting aangebracht op het terrein.


Het Knaagspoor te Ridderkerk

Het Knaagspoor slaat alles. Zij hebben zelfs op vrijdag én zaterdag meegedaan en met in totaal 19!! vrijwilligers. Prachtig om te zien hoeveel mensen zich betrokken voelen bij dierenwelzijn! Op vrijdag waren er 4 medewerker van Dirk van den Broek om alvast alle deuren te schuren en op zaterdag waren er nog eens 15 mensen om alles te schilderen. Er is heel veel werk verricht en binnen zit alles (om maar in he thema te blijven) ‘strak in de lak’! Helaas zijn we door het weer niet toegekomen aan de buitenboel, maar dat komt met de volgende NLDoet vast goed!