Laat gratis je kat chippen in Nissewaard!

Lokaal

14 november 2018

Na de gemeente Rotterdam, volgt nu ook de gemeente Nissewaard met een chipactie. Laat gratis je kat chippen en registreren in de gehele maand december. Mocht je kat ooit vermist raken, dan weet je zeker dat je herenigd wordt als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis.

Voor het tweede jaar op rij slaan de Dierenbescherming en gemeente Nissewaard de handen ineen en bieden deze gratis chip-actie voor alle katteneigenaren in Nissewaard aan. Dierenartsen werken belangeloos mee aan de chip-actie. Vorig jaar zijn ruim 60.000 katten op straat gevonden. Alleen als de katten zijn gechipt, kunnen de eigenaren worden gevonden.

Hoe werkt het? 

Verschillende dierenartsen in Nissewaard chippen jouw kat in december geheel kosteloos. Welke dierenartsen dat zijn, is onderaan deze pagina te zien. Je kunt één van de deelnemende dierenartsen bellen om een afspraak te maken.

Voor wie en wanneer?

De actie loopt van 1 t/m 31 december en is alleen bedoeld voor katten uit Nissewaard. De dierenarts vraagt je daarom om een ID. Voor de actie geldt: als de chips op zijn, stopt de actie eerder dan 31 december. Wees er dus snel bij! Vorig jaar was de actie een succes en waren de chips allemaal vergeven.

Ook binnenkatten

Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Als zulke katten per ongeluk op straat belanden, hebben zij minder oriëntatievermogen dan buitenkatten. Zij hebben dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden en lopen meer kans zoek te raken.

Deelnemende dierenartsen

Dierenartsenpraktijk Bernisse, van Duyvenvoordeweg 1, Heenvliet
Dierenartsenpraktijk Rozenburg en Zuidland, Breedstraat 11, Zuidland
Dierenkliniek de Perzikgaard, Perzikgaard 1, Spijkenisse 
Dierenkliniek Maaswijk, Ida Wassenmanstraat 22-24, Spijkenisse
Dierenkliniek Spijkenisse, Lenteakker 1, Spijkenisse