Paddentrek barst los!

Lokaal

7 maart 2019

Begin maart is de jaarlijkse paddentrek in volle gang begonnen. Natuurlijk stonden alle vrijwillige paddenrapers van de Dierenbescherming klaar om, op een aantal locaties door het hele land, deze beestjes te helpen.

De padden trekken in het vroege voorjaar van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden helpen onze paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten.

Bikkels in de media
Door het mooie verhaal van de amfibieën (Na hun winterrust gaan de dieren op weg naar het water waar ze – jaren eerder – als paddenvisje leefden en als klein padje het water verlieten. Dat water is de plaats waar ze zullen paren en hun eiersnoeren afzetten) mogen we elk jaar weer rekenen op een hoop persaandacht. Zo ook dit jaar in Stolwijk waar coördinator Pat Buckley werd geïnterviewd door het AD. Onze vrijwillige 'bikkels' worden in het zonnetje gezet in dit het mooie artikel.

Bedankt voor jullie hulp
Ook dit jaar zocht de Dierenbescherming vrijwilligers om te helpen bij het paddenrapen. We kregen veel reacties op onze oproep en kunnen met voldoende vrijwilligers aan de slag. Daar zijn we hartstikke blij mee, bedankt voor jullie hulp! Wil je meer informatie over de paddentrek of wil je ons volgend jaar ook helpen? Kijk dan eens op de website van de paddentrek.