28 juni: Kennismakingsavond vrijwilligers meldkamer dierennoodhulp

Lokaal

14 juni 2018

Op 28 juni tussen 19:00 uur en 20:30 uur vindt in Dierenopvangcentrum de Doornakker (Doornakkersweg 51/Eindhoven) een kennismakingsavond plaats. Hierbij krijgen geïnteresseerde dierenvrienden informatie over het worden van vrijwilliger op de meldkamer van onze dierenambulance.

Door de organisatie van de kennismakingsavond hoopt de dierenambulance zo’n twintig nieuwe vrijwilligers te werven die de vele tientallen meldingen die momenteel per dag binnenkomen, kunnen beantwoorden, verwerken en opvolgen.

Topdrukte op de meldkamer; het regent jonge vogels en jonge katjes.


De meldkamer in Eindhoven verwerkt jaarlijks ruim 10.000 meldingen. De lente-en zomermaanden staan garant voor topdrukte. Mensen zijn veel buiten te vinden en komen daardoor eerder in contact met dieren in de knel. In deze tijd van het jaar komen veel meldingen binnen over jonge dieren zoals vogels en gevonden katjes. Als vrijwilliger op de meldkamer sta je melders te woord en neem je beslissingen hoe een melding op te volgen; stuur je direct een dierenambulance langs of adviseer je de melder om de situatie even aan te zien? Een verantwoordelijke functie waarmee jij het verschil maakt voor dieren in nood. Deze functie is ook zeer geschikt voor dierenvrienden die dieren in nood graag willen helpen maar niet op de dierenambulance kunnen of willen rijden. Ook voor mensen die niet in Eindhoven woonachtig zijn, is de vacature interessant. Er wordt een reiskostenvergoeding van 45 kilometer enkele reis geboden.

Wat vragen wij?


Hart hebben voor dieren, stressbestendig zijn, zorgvuldig kunnen werken, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben en woonachtig zijn in een straal van 45 kilometer rondom Eindhoven (we bieden een kilometervergoeding van maximaal 45 kilometer per enkele reis) zijn de beste ingrediënten om vrijwilliger op onze meldkamer te worden. Aanmelden voor de kennismakingsavond kan door een mail te sturen naar regiozuid@dierenbescherming.nl.