Dierenambulance bezoekt 21 klassen

24 april 2018

21 Klassen uit de omgeving Brabant Zuid-Oost en Zuid-en Midden Limburg kregen de voorbij twee weken een bijzondere les; een speciale dierenambulance bezocht hen.

De Dierenbescherming vindt voorlichting geven over dierenwelzijn aan het (basis)onderwijs erg belangrijk en bezoekt daarom regelmatig basisscholen en BSO's om leerlingen meer te vertellen over vier thema's; huisdieren, mens-dier en voeding, dieren in het wild en de Dierenbescherming.  Tijdens deze lessen spelen vrijwillige scholenvoorlichters het Dierenbeschermersspel. Aan de hand van videofragmenten en kwisvragen leren kinderen op speelse manier meer over dierenwelzijn.

Als aanvulling op dit lespakket, dat hele schooljaar te boeken is, was de voorbij twee weken de speciale voorlichtingsambulance in het zuiden van het land te vinden. Deze ambulance is ingericht als volwaardige dierenambulance en kan ingezet worden voor het geven van een demonstratieles op het schoolplein. Hierbij vertellen scholenvoorlichters meer over het werk van onze dierenambulances en gaan kinderen zelf actief aan de slag met het controleren op chip, inzwachtelen van een poot en het aanbrengen van een muilkorf bij knuffeldieren.  In totaal kregen 21 klassen een les van de voorlichtingsambulance die dit najaar opnieuw te reserveren valt voor de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs of van BSO's. Heb je hier interesse in of wens je meer informatie? Stuur ons dan een mail, dan nemen wij contact met je op.