Kat overleden door geplaatste klem

9 augustus 2018

Een rondom schokkende melding kwam binnen bij de vrijwilligers van de werkgroep Zwerfkat Tilburg.

Het ging om een  kat met een zeer zware verwonding aan zijn achterpoot die was aan komen lopen op een voerplek voor verwilderde katten. Het dier is vermoedelijk in een klem gelopen en heeft met alle kracht getracht los te komen. Uit onderzoek is gebleken dat het onfortuinlijke dier waarschijnlijk zijn poot heeft aangegeten om te ontsnappen.

De kater verkeerde in shock en had erg veel pijn. Ook lag zijn poot uit de kom en dreigde bloedvergiftiging. In goed overleg is besloten de kater uit zijn lijden te verlossen. Omdat dit zeer waarschijnlijk om een verwilderde kat ging, was het amputeren van zijn achterpoot en de daarbij intensieve herstelperiode, niet mogelijk. 

De Dierenbescherming vindt dat eventuele overlast en schade door dieren op een diervriendelijke manier moet worden voorkomen en het gebruik van vangst- en dodingsmiddelen, zoals klemmen, tot een minimum moet worden beperkt.  Dat er middelen waarvan het gebruik verboden is, nog gewoon legaal te koop zijn is ons een doorn in het oog. Meer informatie over ons standpunt lees je hier.