Ruim 30 katten op camping Fort Oranje zoeken nieuw thuis

21 februari 2018

Een groot aantal katten komt in de knel door de toekomstige sluiting van camping Fort Oranje in Zundert. Steeds minder mensen wonen op de camping en zorgen voor de achtergebleven katten.

Dierenopvangcentrum Breda en de Dierenbescherming trekken zich het lot van deze achtergebleven katten aan en bundelen de krachten met de gemeente Zundert voor zowel de opvang als de herplaatsing van de dieren. Een deel van de katten is tam en kan heel goed via Dierenopvangcentrum Breda geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar als zijnde huiskat. Er leven echter ook katten op de camping die verwilderd zijn en niet meer te plaatsen zijn als huiskat. Voor deze groep dieren zoekt de Dierenbescherming leefplekken op bijvoorbeeld maneges, (zorg)boerderijen of bij dierenvrienden die buitenaf wonen en deze dieren een veilige slaapplek en eten en drinken willen bieden en waar de dieren de eerste vier tot zes weken in een afgesloten ruimte kunnen acclimatiseren.


De grootschalige vangactie zal worden gehouden in samenwerking tussen de gemeente Zundert, Dierenopvangcentrum Breda en de Dierenbescherming. Door de financiële ondersteuning van de gemeente wordt het mogelijk gemaakt dat alle gevangen dieren eerst medisch nagekeken en gecastreerd of gesteriliseerd worden voordat ze bij nieuwe baasjes worden geplaatst. Voordat gestart wordt met de vangactie zijn leefplekken voor de verwilderde katten nodig. Deze katten kunnen namelijk absoluut niet aarden in een asielomgeving en moeten zo snel mogelijk na de castratie of sterilisatie uitgezet worden in hun nieuwe leefgebied.

Help deze katten


De herplaatsing van de tamme katten verloopt via Dierenopvangcentrum Breda. Via hun website kunnen geïnteresseerden kennismaken met de katten. De herplaatsing van de verwilderde katten verloopt via het regiokantoor van de Dierenbescherming in Zuid-Nederland, bereikbaar via regiozuid@dierenbescherming.nl of 088 811 3500.