Zakelijk doneren

Met een zakelijke donatie aan de Dierenbescherming draag je bij aan een beter dierenwelzijn en help je dierenleed voorkomen. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons (belastingvrij) financieel te steunen.

Bij het kiezen van een passende vorm, is het goed om te weten dat zakelijke giften onder sommige voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

Eenmalig doneren

Een eenmalige zakelijke donatie kun je overmaken op

  • IBAN: NL05 INGB 0003963156
  • t.n.v. de Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren
  • o.v.v. Zakelijke Gift

Lidmaatschap

Wil je ons structureel steunen in de vorm van een bedrijfslidmaatschap? Neem dan contact met ons op via Service & Informatie: 088 81 13 000.

De Dierenbescherming is geen overheidsinstelling. Ons werk voor dieren kunnen wij dan ook alleen doen dankzij de financiële steun van particulieren en organisaties.

Steun een project

Het is ook mogelijk om aan specifiek project van de Dierenbescherming te doneren. Denk bijvoorbeeld aan een dierenasiel in de buurt, de dierenambulances in jullie omgeving, of de uitbreiding van Dierenbuddy.

Wij bespreken graag de mogelijkheden. Neem hiervoor contact op via bedrijven@dierenbescherming.nl.

Wanneer belastingvoordeel?

Voor bedrijven en organisaties is het mogelijk om onder bepaalde omstandigheden, giften fiscaal in aftrek te brengen. Als je (als ondernemer) een BV hebt, kan je ook zakelijk geven vanuit je BV.

Voor een eenmanszaak, CV, VOF, etc. gelden de regels van particuliere giften. Jaarlijkse giften boven de € 0 tot een maximum van 50% van de fiscale winst zijn voor de VPB aftrekbaar.

Wanneer je de keuze hebt kan het voordeliger zijn om vanuit je BV te geven. Je vergelijkt dan wat beide opties je aan fiscaal voordeel opleveren.

Als je bedrijf de bijdrage aan het goede doel in de vorm van ‘sponsoring’ doet, komen de kosten van die sponsoring regulier als zakelijke kosten voor aftrek in aanmerking. Er is dan sprake van een op geld waardeerbare tegenprestatie die voor de ondernemer een zakelijk karakter heeft, zoals bijvoorbeeld reclame, PR en/of naamsbekendheid.

Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst. Je kan zelf berekenen wat voordeliger is op Berekenhet.nl.

Persoonlijk contact

Meer weten over zakelijke giften?

Neem contact op met ons team Service & Informatie via 088 - 81 13 000 of via het contactformulier.

Service & Informatie is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

1/12