Direct naar:
- Contactinformatie
- Vuurwerkverbod
- Dieren in uw gemeente: wat te doen?
- Bewustwordingscampagne eenden voeren
Lobby stelt zich voor
De lobbyisten van de Dierenbescherming houden zich achter de schermen bezig om gemeenten en provincies te ondersteunen en te voorzien van adviezen omtrent vraagstukken die betrekking hebben op het dierenwelzijn in de breedste van het woord. U kunt rechtstreeks contact met hen opnemen voor het maken van adviesafspraak of om mee te denken over te nemen maatregelen over het dierenwelzijn in uw gemeente of provincie.
Contactinformatie
Annebrecht van Oven
(M 06 5176 6062)
Provincies Drenthe, Friesland, Groningen
Marije Smeenk
(M 06 2475 3858)
Provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht
Manon Stevens
(M 06 2131 0637)
Landelijk Politiek Lobbyist
manon.stevens@dierenbescherming.nl
Michiel de Wit
(M 06 2786 7321)
Provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland
Peter Boertje
(M 06 2424 6283)
Provincie Zuid-Holland
Steven Elders
(M 06 2138 7079)
Provincies Gelderland, Overijssel
Vuurwerkverbod
In navolging van Rotterdam pleit ook de gemeente Amsterdam voor een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. Inwoners en belanghebbenden hebben de mogelijkheid op dit voorstel te reageren. Ook de Dierenbescherming heeft gereageerd met het insturen van een ‘brandbrief’. Lees hier de ingezonden brief.
Het afsteken van vuurwerk raakt namelijk niet alleen de huisdieren maar ook maneges, dierenopvangcentra, dierentuinen en kinderboerderijen. Daarnaast zijn er ook vele dieren in de vrije natuur die ieder jaar opgejaagd en angstig worden, stress en pijn ervaren, gehoorschade en verwondingen oplopen. Voor diereigenaren is het bijna onmogelijk hun dieren er tegen te beschermen. Het enige dat echt helpt, is een vuurwerkverbod! De Dierenbescherming ziet het liefst dat er een landelijk vuurwerkverbod komt en dat er alternatieven worden gezocht.
Dieren in uw gemeente: wat te doen?
Over het hoe en wat van dieren in uw gemeenten zijn vele vragen te bedenken. We zetten voor u de meest gestelde vragen en antwoorden op een rij met de volgende onderverdeling
- Preventie ( Hoe herken je diermishandeling bij huisdieren? Hoe bevorder je dierenwelzijn en voorkom je dierenleed, zie signalenkaart)
- Opvang (wie is verantwoordelijke voor het gevonden weidedier en waar moet het dier naartoe)
Klik hier om naar die pagina te gaan
Komt een eend bij de bakker
De Dierenbescherming werkt samen met gemeenten om het voeren van eenden te ontmoedigen. Hiervoor is een speciale bewustwordingscampagne opgezet: Komt een eend bij de bakker. De Dierenbescherming heeft hiervoor een toolkit ontwikkeld met diverse voorlichtingsmiddelen. Zo maakten we een animatiefilmpje, posters en een lesbrief over de eend voor basisscholen. Want eenden voeren is bij uitstek een activiteit om te doen met kinderen. In het weekend, samen met oma of tijdens een picknick in het park is het een ‘gewoonte’ om brood aan eenden te voeren. In sommige vijvers verdwijnt er wel 8 kilo brood per dag in het water. Als alternatief voor oud brood maakten we het receptenboekje, waarmee men in een handomdraai de lekkerste gerechten met oud brood kan maken. Want voedselverspilling is natuurlijk ook niet wat we willen.
Klik hier om naar de pagina te gaan