Hill’s Pet Nutrition

Voor Hill’s staat dierenwelzijn hoog in het vaandel en dat maakt een samenwerking met een NGO zoals de Dierenbescherming een perfecte match.

Hill’s Pet Nutrition


Als Dierenbescherming zetten we ons dagelijks in om een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin dier en mens samenleven. Met deze samenwerking krijgen alle opvanglocaties van de Dierenbescherming de beschikking over de grote diversiteit aan diervoeding die Hill’s biedt. Daarnaast delen de beide partijen kennis over dieren en diervoeding met elkaar.


Food, Shelter & Love

Sinds 1939 maakt Hill’s gezonde en uitgebalanceerde voeding voor honden en katten. En vanaf 2002 levert het Amerikaanse merk Hill’s wereldwijd diervoeding voor deze dieren in hun verschillende levensfases. Vanaf 2014 is Hill’s in Nederland 'preferred partner' van verschillende asielen en nu dus ook voor de Dierenbescherming. In het speciale Food Shelter Love™’ programma is het belangrijk dat honden of katten bij binnenkomst in het asiel de beste zorg en voeding krijgen. Uit resultaten van dit programma blijkt dat de dieren die deze kwalitatief goede voeding krijgen energieker zijn, een mooiere vacht krijgen en een betere ontlasting hebben.
Marike Schaafsma (Hill's): “Wij geloven dat alle dieren – in het asiel of thuis - gedurende hun hele leven liefde, zorg en gezonde voeding verdienen.”

Training en advies

Hill’s werkt samen met de Dierenbescherming aan één doel: het leven van de asiel- en toekomstige huisdieren wezenlijk verbeteren. Bij de opvanglocaties van de Dierenbescherming krijgen medewerkers gerichte training en advies over hoe ze voor ieder dier optimale voeding kunnen kiezen. De uitgebalanceerde diervoeding van Hill’s komt tegemoet aan de specifieke behoefte van honden en katten in elke levensfase, levensstijl, grootte of speciale zorgbehoeften van de dieren. Verkeerd samengestelde voeding kan allerlei veelvoorkomende medische aandoeningen verergeren of zelfs veroorzaken. Hill’s voeding bevat géén kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen.

Hill’s voert zelf onderzoek uit om honden- en kattenvoer te ontwikkelen dat het dierenwelzijn bevordert. De combinatie van wederzijdse kennisuitwisseling van diervoedingsproducent Hill’s en de specifieke kennis over het welzijn van asieldieren van de Dierenbescherming, maakt dit een waardevolle samenwerking.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over Hill’s en haar voedingsfilosofie.