Team Bijzondere Giften

Mensen die ervoor kiezen om de Dierenbescherming op te nemen in hun testament, laten daarmee hun liefdevolle zorg voor dieren voortleven. Wil je meer weten over de mogelijkheden om na te laten aan de Dierenbescherming of heb je behoefte aan een persoonlijk advies voordat je naar een notaris gaat? Neem dan gerust contact op met ons team Bijzondere Giften. Samen bekijken we je persoonlijke situatie en zetten we je wensen overzichtelijk op een rijtje. Wij vertellen wat je nalatenschap voor het welzijn van dieren kan betekenen, en welke mogelijkheden er zijn. Je bent welkom op ons kantoor in Den Haag, maar wij komen indien gewenst ook bij je thuis.

Ons team Bijzondere Giften stelt zich graag aan je voor

Jana van Muijden:
Al van kleins af aan hebben dieren een plek in mijn hart veroverd. Er was altijd een kat of een hond in ons gezin en het besef van verantwoordelijkheid voor hun welzijn was voor mij vanzelfsprekend. Toen mijn man en ik zelf voor de keuze stonden om een dier in huis te nemen, werden het al snel katten. Met drie van die knuffelaars is er in ons huis aan aandacht zeker geen gebrek. 
Het grote contrast tussen de liefde voor mijn eigen dieren en de schrijnende situaties van verwaarlozing die onze inspecteurs dagelijks tegenkomen, raakt me dan ook altijd diep. Daarom vind ik het zo belangrijk dat de Dierenbescherming er is. Al onze dierenasielen en dierenambulances, de lobbyisten bij de overheid en de vrijwilligers die voorlichting geven op scholen of als dierenbuddy ouderen helpen om voor hun dier te zorgen, leveren een bijdrage aan dierenwelzijn. Want dierenhulp blijft altijd mensenwerk. 
Een bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van de Dierenbescherming vormt ook vaak een belangrijke reden om te willen nalaten aan onze organisatie. Ik help graag als iemand twijfelt over de wijze waarop de wensen het beste kunnen worden opgenomen in het testament of als er behoefte is aan uitleg over de manier waarop wij een nalatenschap afwikkelen. 
Ook ben ik altijd benieuwd naar het verhaal achter de wens om na te laten. De een vertelt dat dieren altijd troost hebben geboden in een moeilijke tijd, de ander besloot bijvoorbeeld al op jonge leeftijd geen dieren meer te eten en is inmiddels 80 jaar vegetariër. Al die persoonlijke verhalen vind ik altijd heel inspirerend.”

Agnes van Veen:
“Ik woon in de Vogelenbuurt in Utrecht, waar ik af en toe gezellige fluffy logeetjes ontvang. Helaas heb ik zelf geen huisdieren meer: ik ben te vaak van huis om de aandacht aan een dier te geven die het verdiend. Ik ben altijd een hondenfan geweest en dat ben ik nog steeds. Ik ging het liefst met onze honden naar het strand. Ik genoot altijd erg van hun onstuimigheid! Tegenwoordig maken katten me ook blij, ik kan hun eigenwijsheid waarderen, zij zijn de baas, ik ben maar een onderdaan. Daarnaast ben ik ook erg gesteld op mensen. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal, een eigen blik op het leven. Daarom vind ik mijn functie als Adviseur bijzondere giften prachtig werk. Ik kom bij veel verschillende mensen over de vloer, die uit hun hart willen nalaten aan de dieren. Het geeft mij voldoening om deze mensen op een passende manier te adviseren over de manieren waarop ze kunnen nalaten aan de Dierenbescherming.

Ik heb al jaren een functie in de fondsenwerving en was op zoek naar meer verdieping. Door ziekte en sterfgevallen in mijn directe omgeving ben ik meer gaan nadenken over de vergankelijkheid van het leven. En wat laat je aan wie na. Dat heeft me doen besluiten om een meer specialistische opleiding te gaan doen op het gebied van nalatenschappen. ”


Contactgegevens
Agnes van Veen en Jana van Muijden
T 088 81 13 066
Dierenbescherming
Postbus 85980
2508 CR Den Haag
dierenbescherming.nl/ E nalaten@dierenbescherming.nl