Stem jij voor de wilde eend?

 

Onze oplossing voor de wilde eend
Dieren die door de overheid op de zogenaamde wildlijst zijn gezet, mogen zonder reden geschoten worden. Het gaat om de haas, fazant, wilde eend, houtduif en het konijn. De Dierenbescherming maakt zich grote zorgen over deze dieren want de aantallen nemen rap af. Daarom pleit de Dierenbescherming voor de stop op de plezierjacht en het afschaffen van de wildlijst. Het is onbegrijpelijk dat de politiek ervoor kiest om een beleidsinstrument als de wildlijst in stand te houden. De wildlijst was in het verleden nog veel langer en elk dier dat hierop stond, zoals de patrijs en de korhoender, kwam vroeg of laat in de problemen. Dat zie je nu ook weer gebeuren bij onder andere de wilde eend.


Wie werkt er nog meer mee aan een oplossing voor de wilde eend?

diervriendelijk Tweede Kamerverkiezingen politiek politieke partijen verkiezingen jachtlijst plezierjacht

Bekijk hier een pdf met een toelichting per partij

 

Wat kan jij doen voor de wilde eend?
Denk aan de wilde eend wanneer je gaat stemmen! Samen zorgen we voor diervriendelijke oplossingen en betere wetgeving. Laat aan jouw volgers zien dat jij opkomt voor de wilde eend!


diervriendelijk Tweede Kamerverkiezingen politiek politieke partijen verkiezingen jachtlijst plezierjacht

Ik stem op een partij die kiest voor een stop op de plezierjacht en het afschaffen van de wildlijst! #dierenbescherming.nl/wilde-eend Stem jij op 17 maart ook voor de wilde eend? #dierenbescherming #stopdeplezierjacht

Tweet over de wilde eend

Of:

Terug naar de verkiezingspagina