Voor een diervriendelijke samenleving

De Dierenbescherming droomt van een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend worden meegenomen in het denken en handelen van mensen. Om deze droom te verwezenlijken, is de Dierenbescherming er:

Voor konijnen uit het asiel

konijnen uit het dierenasiel
Jaarlijks vangen we duizenden dieren liefdevol op in een van onze opvangcentra. Wat we voor deze dieren willen, is boven alles een nieuw, fijn thuis.

Voor eerste hulp... en tweede

Carine dierenambulance
Als een dier zwervend of gewond is, rijdt de dierenambulance uit voor hulp. Onze vrijwilligers verlenen eerste hulp en brengen het dier naar een dierenarts. Als het baasje onbekend is, gaat het dier naar een van onze dierenasielen. Herstelde (wilde) dieren laten we weer vrij.

Voor goede zorg

dierenarts Dierenbescherming
De Dierenbescherming heeft professionele zorg hoog in het vaandel en doet er alles aan om dieren zo goed mogelijk te helpen.

Voor elkaar

Dierenbuddy De vrijwilligers van Dierenbuddy ondersteunen ouderen en chronisch zieken bij de verzorging van hun huisdier. Zo kunnen mens en dier zolang mogelijk van elkaars gezelschap genieten.

Voor samenwerken

boer Dierenbescherming Om de krachten te bundelen, werkt de Dierenbescherming samen met boeren zoals Han uit Raalte. Hij houdt zijn runderen op een 2 sterren Beter Leven boerderij. Het vlees draagt daarom het 2 sterren Beter Leven keurmerk

Voor een beter leven

Beter Leven keurmerk eieren
Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming is in het leven geroepen om miljoenen dieren uit de veehouderij een beter leven te geven. 

Voor tegens

lobby Dierenbescherming
De Dierenbescherming lobbyt om dierenwelzijn te verankeren in de wet. Door goede kaders, voorkom je immers dierenleed bij bijvoorbeeld in het wild levende dieren of proefdieren. We lobbyen op lokaal, regionaal en landelijk niveau, maar ook in Europa.

Voor iedereen die iets goeds wil doen

egel Dierenbescherming
Dieren helpen hoeft niet moeilijk te zijn. Een egelhuisje in de tuin, een bakje water voor de vogels, het bellen van een dierenambulance. We weten dat veel mensen een groot hart voor dieren hebben en inspireren hen graag.

Voor alternatieven

Kleiduifschieten kleiduivenschieten alternatief jacht

Vleesvervangers vleesvervangers
De Dierenbescherming is geen voorstander van plezierjacht. Liever zien we mensen kleiduivenschieten. Vleesvervangers in plaats van vlees, nepbont in plaats van bont, technologische proeven zonder dieren in plaats van dierproeven. We stimuleren mensen om voor alternatieven te kiezen en zo dierenleed te voorkomen.

Voor educatie

jeugd educatie Dierenbescherming
Kinderen zijn dol op dieren en willen er alles over weten. Onze scholenvoorlichters geven gastlessen op scholen om kinderen te inspireren

Voor de nieuwe generatie

Kinderen Dierenbescherming
'De jeugd heeft de toekomst' en 'jong geleerd, oud gedaan', het zijn misschien clichés, maar daarom niet minder waar. Daarom willen we kinderen en jongeren meer betrekken bij ons streven naar een maatschappij waarin diervriendelijk vanzelfsprekend is.

Voor dier en mens

Dierenbescherming voor mens en dier
De Dierenbescherming er voor mevrouw Dekker (die slecht ter been is) en haar hondje Dyna. We zijn er voor Cees en zijn kleiduiven, voor asielkat Mordecai en asielhond Splinter, voor boer Han en zijn runderen, voor wilde dieren Hedwig (uil) en Jan (egel). We zijn er ook voor onze vrijwilligers, voor kinderen en jongeren.
De Dierenbescherming is er voor dier en mens.