Voortgezet onderwijs

Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs is het lesprogramma Denken over Dieren ontwikkeld, dat speciaal gericht is op dierenwelzijn. Op de website denkenoverdieren.nl* gaan leerlingen de confrontatie aan met dilemma's over dieren. Zes dilemma's dagen de leerlingen uit om na te denken over de rol van dieren in onze samenleving.

*Momenteel wordt er gewerkt aan de website Denkenoverdieren.nl. Deze is nu technisch niet geheel up-to-date waardoor sommige onderdelen wellicht niet werken in nieuwe browserversies.

Denken over Dieren is online & gratis

Registratie voor Denken over Dieren is simpel en gratis. Log in als leerling en je kunt zo aan de slag. Log in als docent en je krijgt als extra de docentenmodule waarmee je de keuzes van je leerlingen kan volgen. De resultaten vormen een mooie aanleiding voor een discussie in de klas. Ook is er een handige docentenhandleiding gratis te downloaden.

Wat is jouw mening?

Aan de hand van filmpjes, foto's en tekstjes bekijken de leerlingen elk vraagstuk van alle kanten en gaan ze nadenken over de plek die dieren in onze maatschappij en in ons leven innemen. Na het invullen van een vragenlijst rolt er een profiel uit dat hun relatie met dieren weergeeft. Is na het doorlopen van het dilemma hun profiel gewijzigd of zijn ze gesterkt in hun eerdere mening?

Aansluiting met vakken maatschappijleer, burgerschap en biologie

Het lesprogramma Denken over Dieren is geschikt voor de vakken maatschappijleer, burgerschap en biologie.