Lezing: Wolf, wat ga je doen?

30 maart 2018
Lezing: Wolf, wat ga je doen?

Wolf, wat ga je doen?

De titel van deze lezing lijkt een zin uit een sprookje, maar het is een vraag van natuurschrijver Aaldrik Pot uit Norg die de terugkeer van de wolf in West-Europa met veel belangstelling volgt. Nederland is nu een paar een keer wakker geschud door een wolf op verkenning. De route van de zogenaamde wanderwolf uit 2015 was zelfs live op de regionale media te volgen. En vrij recent nog werden bij Nieuwe Statenzijl in Groningen doodgebeten schapen gevonden waarvan na DNA-analyse bleek dat ze door een wolf waren gepakt.
De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Nederland komt, maar of hij ook vaste grond aan de voet krijgt. Zijn er in het drukke Nederland voldoende rustige plekken voor een wolvenpaar om jongen groot te brengen? Is er voldoende voedsel? Hoe voorkomen we dat ze zich vooral richten op schapen en ander vee? Moeten we zelf ook vrezen voor de wolf? En zijn wij er eigenlijk wel klaar voor? Deze actuele vragen komen tijdens de lezing van Aaldrik Pot aan bod. Daarnaast zal hij in gaan op de ecologie van de wolf, zijn verspreiding en terugkeer in Europa en op de diverse mythes en legendes.

Aaldrik Pot heeft diverse ‘wolvenexpedities’ in Europa ondernomen.
Pot publiceert geregeld over zijn avonturen in het Friesch Dagblad, was boswachter bij Staatsbosbeheer in Drenthe en werkt nu aan twee boeken, één over pootafdrukken van dieren en aan het natuurdagboek 'De onsterfelijke nachtegalen' dat in februari verschijnt bij Uitgeverij Kleine Uil.

De lezing vindt plaats op vrijdagavond 30 maart om 20.00 uur bij de Fugelhelling in Ureterp.
De entree is 5 euro per persoon inclusief een kopje koffie/thee.


Praktische informatie

Locatie De Fûgelhelling De Feart 1 9247 CK Ureterp
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten Niet leden:
€ 5,-

Bekijk alle activiteiten