Open dag Fûgelhelling

25 mei 2019
Open dag Fûgelhelling

Op zaterdag 25 mei van 10.00 – 16.30 uur houdt vogelopvang de Fûgelhelling in Ureterp een open dag. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met het werk van de opvang, de verblijven te zien of een wandeling te maken door het natuurgebiedje “Douwe’s Gea”. Als het weer mee zit bloeien er vier verschillende wilde orchideeën.

Er is voor elk wat wils. De vrijwilligers vertellen graag over hun werk en leiden bezoekers op verzoek rond. Voor de kinderen is er een spannende speurtocht. Er is een verrekijkershow, een vogelpreparateur aan het werk, de ringengroep uit Burgum legt uit hoe en waarom zij vogels ringen, er is een informatiestand van de Waddenvereniging en van het Ecobureau Merula. Dat is een adviesbureau dat o.a. overheden en bedrijfsleven advies geeft over natuurwetgeving en rondleidingen organiseert.

De open dag staat in het teken van milieuvervuiling en met name plastic soep. Helaas hebben ook binnengebrachte vogels op de Fûgelhelling hiermee te maken. Iedereen die twee lege petflessen inlevert  krijgt een bon voor een kop koffie. De Fûgelhelling zamelt op deze manier statiegeld in. Hiervoor zal een bad worden aangeschaft voor de kleine eendjes, waterhoentjes, meerkoeten enz.


Praktische informatie

Locatie De Fûgelhelling De Feart 1 9247 CK Ureterp
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten

Bekijk alle activiteiten