Stadssafari in Amsterdam

27 mei 2017
Stadssafari in Amsterdam

Er is meer natuur om ons heen dan je zou denken, wie goed kijkt vindt wilde dieren in de drukste steden. Om meer te leren en over de vele dieren die leven tussen het asfalt en het beton, organiseert de Dierenbescherming een aantal leuke en educatieve stadssafari's voor jong en oud. De bruine rat, de vleermuis, de ijsvogel en de gans.... je ontmoet ze in de wilde stad.

Ga mee op fietssafari in Amsterdam

Op 27 mei leert stadsecoloog Fred Haaijen je tijdens een  fietssafari in Amsterdam te kijken door de ogen van de natuur en ontdek je dat er meer wilde dieren leven in de stad dan je zou denken. De gids zal ons de leefgebieden van onder andere de bruine rat en de vleermuis laten zien. De safari vindt plaats op 27 mei tussen 12.00 uur en 14.30 uur.

De safari in Amsterdam is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf vijf jaar. Neem wel je eigen fiets mee. De kosten bedragen €4,- per persoon. Aanmelden kan via info.regionoordwest@dierenbescherming.nl.

De Wilde stad

Vanaf 16 november 2017 draait De Wilde Stad in de bioscoop. Deze film, van de makers van De Nieuwe Wildernis, vraagt aandacht voor de vaak onopgemerkte inwoners van de stad; de vele wilde dieren. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen. De Dierenbescherming organiseert voorlopend op de première van De Wilde Stad diverse stadssafari’s voor gezinnen. Kijk voor meer informatie op www.dewildestad.nl


Praktische informatie

Locatie Locatie We verzamelen bij het tolhuispont op de Buiksloterweg 7 en eindigen hier weer.
Leeftijd 0 - 100 jaar
Kosten Leden:
€4,-
Niet leden:
€4,-

Bekijk alle activiteiten