Dierenbescherming in Koffietijd!

24 mei 2018

Brechje van Otterdijk vangt al zes jaar kittens op voor Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. De twee kittens die zij nu opvangt, worden door een gezin met twee kinderen geadopteerd. RTL Koffietijd nam een kijkje en interviewde Brechje over haar dankbare werk.

Tijdens de zomermaanden komen er traditiegetrouw meer afgedankte, verwaarloosde of verdwaalde dieren in onze asielen terecht. Vooral het grote aantal kittens zorgt voor een piek. Gelukkig vinden we voor deze kittens vrijwel altijd snel een thuis, al gaat daar wel een intensieve periode aan vooraf. Om de kittens de zorg te geven die ze nodig hebben, vangt de Dierenbescherming de jonge dieren niet op in het asiel maar worden ze bij gastgezinnen ondergebracht. Brechje van Otterdijk is er één van.

Help ons kittens redden

Jaarlijks komen ruim 3.000 kittens in onze opvangcentra terecht. Zeker 50% van deze kittens heeft extra medische zorg nodig die wij ze samen met gastgezinnen bieden. De opvang en de verzorging van kittens kost maar liefst €750.000 per jaar. Dat is per kitten gemiddeld €250. Wij zijn daarbij afhankelijk van giften. Wil jij kittens redden? Steun ons dan met een gift!