Eerste les 'De Wilde Stad in de klas' live

19 mei 2017

Hoeveel weten we nu precies van de natuur in de stad? En hoe zorgen we er goed voor? De Dierenbescherming wil graag dat mensen hier bewuster mee omgaan, zodat natuur in stedelijke gebieden meer kans krijgt. Want hoe leuk is het om een mooie roofvogel hoog in de lucht te zien bidden, een bijzondere vlinder te ontdekken of een egeltje in jouw tuin te spotten?

Daarom werken we samen met de makers van de film De wilde Stad, die dit najaar in de bioscopen verschijnt, door Stadssafari’s te organiseren en bij te dragen aan gratis lespakketten voor het basisonderwijs.

De eerste les van 'De Wilde Stad in de klas' is onlangs gelanceerd. Voor de zomer volgen nog twee lessen en na de zomer de overige zeven. Een pakket bevat werkbladen, lesbrieven, clips met filmbeelden en leuke opdrachten die op het schoolplein zijn uit te voeren. Leerkrachten kunnen zich inschrijven en het lesmateriaal hier gratis downloaden.  

Ambassadeur André Kuipers stelt bij iedere les een 'filosofische' vraag aan de kinderen. Kijk hier voor het eerste clipje.

Uiteraard hopen we dat veel scholen gebruik maken van dit unieke aanbod. Geef het door aan de juf of meester op jouw school!