Gezocht: kandidaten voor de ledenraadsverkiezingen

27 mei 2020

Later dit jaar vinden de Ledenraadsverkiezingen van de Dierenbescherming plaats. De Ledenraad bestaat uit 25 democratisch gekozen leden en heeft een belangrijke stem in de wijze waarop de Dierenbescherming zich inzet voor dieren in ons land. Je bepaalt als lid niet alleen wie aan deze Ledenraad deelneemt, je kunt je ook kandidaat stellen.

Als lid van de Ledenraad vertegenwoordig je de leden van de Dierenbescherming. De Ledenraad werkt samen met de Raad van Toezicht, is een klankbord voor de Bestuurder en richt zich hierbij op dierenwelzijn. Ook kan je als lid van de Ledenraad input leveren als het gaat om strategische dierinhoudelijke onderwerpen.

Paard_in_weiDe Ledenraad heeft een belangrijke stem in de wijze waarop de Dierenbescherming zich inzet voor dieren in ons land.


De Ledenraad vergadert gemiddeld vier keer per jaar op zaterdag met aanvullend één of twee (facultatieve) themabijeenkomsten op een doordeweekse dag of avond. De leden worden eens per drie jaar democratisch gekozen. Later dit jaar vinden de verkiezingen plaats voor de nieuwe Ledenraad die op 1 januari 2021 start.

Meld je aan voor de ledenraad

Deel je ervaringen en kennis op het gebied van dieren en dierenwelzijn en laat jouw stem horen! Heb je interesse je kandidaat te stellen voor de Ledenraad? Lees dan hier de hele vacature en solliciteer via de website.

Je kunt je verkiesbaar stellen vanuit het hele land. Kandidaatstellen kan tot 25 oktober 2020*, 23.59 uur, maar we verzoeken je om zo snel mogelijk direct online op de functie te solliciteren. Lever dan bij je online sollicitatie een recente, goed gelijkende foto aan en vermeld of jij je landelijk of provinciaal kandidaat stelt. Mocht je problemen ervaren bij online aanmelding, neem dan contact op via ledenraadsverkiezingen@dierenbescherming.nl of via telefoonnummer 088 811 3274.

*In verband met de actuele situatie rondom COVID 19 is besloten tot enige aanpassing in de verkiezingsprocedure waarbij wij de leden langer de tijd geven om zich kandidaat te stellen.