Help je mee tijdens NLdoet?

26 februari 2018

De grootste vrijwilligersactie van het Oranje Fonds, NLdoet, vindt dit jaar weer plaats op 9 en 10 maart. Je kunt goede doelen helpen door een dagje of een paar uurtjes klusjes te doen. Ook de Dierenbescherming kan wel wat extra hulp gebruiken. Doe jij mee aan NLdoet? En wil jij ons helpen? Kom klussen bij één van onze dierenopvangcentra, dierenambulances of andere locaties van de Dierenbescherming!

Klusjes doen voor de Dierenbescherming

In totaal doen er dertien Dierenbeschermingslocaties mee aan NLdoet en zij kunnen de hulp van vrijwilligers goed gebruiken! Sommige locaties hebben al voldoende vrijwilligers en bij andere locaties is nog genoeg te doen! We geven je graag een overzicht van de locaties die jouw hulp goed kunnen gebruiken.

In 2017 hielpen deze fantastische dames mee bij het Knaaghof.

Wat is er te doen op vrijdag 9 maart?

  • Bij Dierenopvangcentrum Rotterdam:  we willen graag een zand- en waterbak maken voor de dieren. Ook willen we voor nieuwe beplanting zorgen.
  • Bij Dierenopvangcentrum Edo Hammers (Kampen): het is snoeitijd in de tuin en het groen rondom het dierenasiel. En met bladruimen doe je ons ook een groot plezier!
  • Bij Dierenbeschermingscentrum Limburg (dependance Heerlen): ook hier kan de tuin wel een metamorfose gebruiken. Weg met onkruid! Welkom nieuwe beplanting!
  • Bij Dierenopvangcentrum De Doornakker (Eindhoven): we vragen niet alleen hulp in de tuin, maar de ramen kunnen wel een keer goed gelapt worden en ook vragen we hulp bij het opruimen van allerlei oud materiaal.
  • Bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse: ook bij dit dierenasiel is extra hulp nodig om de buitenruimte voorjaarsklaar te maken.  

Dierenopvang Haarlemmermeer deed in 2017 mee aan NLdoet. Ook de dieren kregen extra aandacht.

Wat is er te doen op zaterdag 10 maart?

  • Bij de Gehoorzame Huishondschool in Breda: het trainingsveld is toe aan een opknapbeurt en er kan geklust worden aan een nieuwe keet voor de vrijwilligers.
  • Bij Dierenambulance Midden-Nederland (Almere): de standplaats van deze dierenambulance zit in Almere en daar is de vloer toe aan een flinke schuur- en lakbeurt.
  • Bij Dierenambulance Zuid-Oost Drenthe (Emmen): ook hier is de vloer van 400 m2 toe aan een grondige schoonmaakbeurt.
  • Bij Kerbert Dierentehuis (IJmuiden): er vindt een grote voorjaarsschoonmaak plaats waarbij we het groenafval afvoeren en we de daken en het terrein schoonmaken.

Klusjes doen bij Dierentehuis Alkmaar, in 2017.

Samen = gezellig

Die klusjes doe je natuurlijk niet in je eentje. We vinden het belangrijk dat het behalve een nuttige dag, ook een gezellige dag wordt! En we hopen natuurlijk dat jij –misschien samen met familie of vrienden- bij één van onze locaties de handen uit de mouwen wilt steken.

Inschrijven

Wil jij ons inderdaad helpen? Schrijf je als vrijwilliger in op www.nldoet.nl en meld je bij ons aan! We zijn je bij voorbaat ontzettend dankbaar!