Dierendag 2020

4 oktober

Dierenbeschermers vonden het in 1929 hoog tijd dat er een dag kwam om stil te staan bij dierenwelzijn.

Was het maar elke dag dierendag!

Dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven. Met onze campagne 'Help ons redden' vragen wij dan ook altijd rondom dierendag aandacht voor dieren in nood.

Destijds werd 4 oktober uitgeroepen tot Dierendag, omdat dit de sterfdag was van Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van arme mensen en melaatsen, maar ook van natuur en dieren. In 1930 was het voor het eerst officieel Dierendag op 4 oktober.

Sindsdien halen veel mensen alles uit de kast om een waar feestje te vieren met hun huisdier(en). Ze krijgen een lekker kluifje, nieuwe speelgoed of kussen. Altijd leuk om je huisdier te verwennen nietwaar? En gelukkig horen we dan ook veel mensen zeggen dat het voor hun huisdier iedere dag dierendag is!

Onze dierverzorger Christel zit naast hond David die zwaar verwaarloosd bij ons binnenkwam.
Inspecteur Nadine brengt de voorheen verwaarloosde pony Josje een bezoekje en ziet dat het nu goed gaat.

Dieren die het moeilijker hebben

Maar dierendag is vooral bedoeld om dieren die het minder makkelijk hebben wat extra aandacht te geven. Met onze campagne 'Help ons redden' vragen wij dan ook altijd rondom dierendag aandacht voor dieren in nood. Dit jaar vertellen we het verhaal van de verwaarloosde pony's Amir, Josje en Kruimeltje die onze inspecteur via een tip van de dierenpolitie ontdekte in een smerige stal. En we vertellen het schrijnende verhaal van David en Goliath die uit een woning werden gehaald en die bij ons dierenasiel terecht kwamen waar onze dierverzorgers er alles aandeden het duo er bovenop te krijgen.

Steun dieren in nood, juist op 4 oktober!

Wil jij op dierendag ook iets extra's doen voor de dieren? En juist voor die dieren die wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Help ons redden!

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk