Steun de gans

Jaarlijks worden 245.000 ganzen gedood om overlast en schade aan gewassen tegen te gaan. Nog eens duizenden dieren worden verwond, maar niet gedood, en moeten leven met een pijnlijke dosis hagel in het lijf. Het massaal doden van deze dieren helpt niet. En dat terwijl er diervriendelijke alternatieven zijn, waarvan is aangetoond dat ze wel werken.Diervriendelijke alternatieven

Met de juiste landinrichting en door verjaging met diervriendelijke middelen, zoals lasers of ganzendraad, kan het gedrag van ganzen worden gestuurd, en daarmee overlast worden voorkomen.

Kunnen de ganzen op jou rekenen?

Samen met jou kunnen we de politiek te lijf gaan. Dit doen we door aan te tonen dat de ganzenjacht onzinnig is en hen aan te sporen en overtuigen tot het inzetten van diervriendelijke alternatieven. De gans heeft recht op bescherming!

Met jouw gift kunnen we:

  • 0nze intensieve lobby voor inzet van diervriendelijke alternatieven, bij provincies, Tweede Kamer en ministeries voortzetten;
  • de ontwikkeling van diervriendelijke alternatieven stimuleren, promoten en financieel ondersteunen.


Jouw hulp is onmisbaar
om dit prachtige dier te redden.

Doe nu een gift. Alvast bedankt!

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk