Dierenbescherming steeds zichtbaarder: borden geplaatst

Vandaag werden onze oude borden van VOC Zaanstreek vervangen door kersverse nieuwe Dierenbeschermingsborden. Zo wordt steeds beter zichtbaar dat we sinds januari officieel onderdeel zijn van de Dierenbescherming. We zijn ontzettend trots op deze samenwerking en blij met onze mooie nieuwe borden.

Dierenbescherming steeds zichtbaarder: borden geplaatst

Stichting Vogelopvang Zaanstreek

Bijna zestig jaar geleden, in de winter van 1962 naar 1963, was het steen- en steenkoud buiten. De wateren in de Zaanstreek waren bevroren, waardoor er een gigantisch voedseltekort ontstond voor de vogels in de gehele regio. Het echtpaar Jan en Ann van Brienen besloot om een aantal vogels op te nemen in hun woonark.
Dit deden ze niet zonder succes: veel vogels die ze opvingen, knapten zienderogen op. Hierdoor wisten steeds meer mensen hen te vinden als ze een verzwakte vogel aantroffen. Uiteindelijk mondde dit uit in Stichting Vogelopvang Zaanstreek te Krommenie, dat nog ruim vijftig jaar dankzij de hulp van talloze vrijwilligers bleef bestaan.

Tot januari 2018 bestonden we onder de naam 'Stichting Vogelopvangcentrum Zaanstreek.'

Flash forward

Nu, anno 2018, zijn we volop in verandering geweest. We dragen inmiddels een nieuwe naam en zijn uitgegroeid tot een wildopvang. Dit laatste betekent dat we niet alleen meer vogels opvangen, maar daarnaast ook een vergunning hebben voor de opvang van hazen en egels. Daarnaast zijn we begin dit jaar onderdeel geworden van de Dierenbescherming. Ook bij deze verandering komt wel het een en ander kijken.

Wildopvang van de Dierenbescherming

Natuurlijk is een belangrijk element daarvan: de zichtbaarheid van onze nieuwe naam en het feit dat we nu onderdeel uitmaken van de Dierenbescherming. Het oude logo wordt vervangen, en bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe entree. Vandaag was het zo ver. Alle borden werden officieel geplaatst, zowel bij de ingang als binnen waar het oude vogelopvanglogo nog te zien was. Een frisse nieuwe wind door onze vertrouwde opvang.

Zo is voor iedereen die bij ons op bezoek komt nu direct duidelijk: we hebben hier met Wildopvang Krommenie te maken. We zijn niet alleen heel blij met alle nieuwe ontwikkelingen, maar kijken er ook naar uit om samen met de Dierenbescherming talloze dieren in nood helpen. Op naar de toekomst!