Mooi bedrag voor de dieren dankzij statiegeld Albert Heijn

De afgelopen weken konden bezoekers van de Albert Heijn in Krommenie hun statiegeld doneren aan onze opvang. Dit leverde een bedrag op van €415,25.

Mooi bedrag voor de dieren dankzij statiegeld Albert Heijn

Het doet ons als wildopvang ontzettend goed dat zoveel lieve, betrokken mensen uit de omgeving zo attent zijn geweest om hun emballagebonnen te doneren aan de dieren in onze opvang. Zo kunnen we heel wat vogels, hazen en egels helpen.

Emballagebonnen

Vanaf 1 februari konden mensen voor ons sparen. Bij Albert Heijn geldt een emballagebonsysteem: je kunt je lege flessen inleveren via een machine, en er komt een bonnetje uit waarmee het statiegeld verrekend wordt met de andere boodschappen. Dit gebeurt bij de kassa. In principe worden alle soorten lege flessen geaccepteerd, met uitzondering van 'vreemde' lege flessen omdat de machine deze niet kan verwerken.

Speciale donatiezuil

Misschien heb je 'm wel zien staan: de speciale zuil waar mensen na het doen van hun boodschappen hun emballagebonnen in kunnen achterlaten. Hiermee doneren mensen hun statiegeld aan het doel waar de zuil op dat moment voor ingericht is. De afgelopen weken was dit voor onze wildopvang.

Opbrengst voor de dieren

We zijn enorm blij met jullie giften. Als je bedenkt dat op een enkel flesje gemiddeld zo'n €0,15 statiegeld zit, beseffen we hoeveel mensen hun bon hebben ingeleverd om samen tot dit mooie bedrag van €415,25 te komen. Het is echt geweldig dat de inwoners van Krommenie dit voor de dieren in onze opvang over hebben gehad. Met de extreme kou van de afgelopen periode, die niet makkelijk was voor dieren in het wild, kunnen we het geld nu extra goed gebruiken.

Albert Heijn en alle supermarktbezoekers: enorm bedankt!