De Dierenambulance rukt niet altijd uit…..

Als dierenambulancechauffeurs worden we dagelijks gebeld voor uiteenlopende vragen. We kunnen echter niet voor ieder dier rijden.

De Dierenambulance rukt niet altijd uit…..

Bijvoorbeeld loslopende katten die er gezond uitzien en een tweede thuis in iemands tuin hebben gevonden of jonge vogels die leren om te vliegen en een poosje onder een boom op de grond zitten.

Wanneer u ‘last’ heeft van een loslopende kat die niet van uzelf is, kunt u contact opnemen met ons. Wanneer u de kat kunt vangen en vasthouden, kunnen wij langskomen om te controleren of het dier gechipt is. Is dit het geval, en wanneer de chip goed geregistreerd is, dan kunnen we de eigenaar opsporen via internet.

Gezonde loslopende gezonde katten mogen wij echter niet zomaar vangen en meenemen.

Voor vogels die gewond of ziek zijn komen wij natuurlijk ook. Echter, wanneer u zo’n gewond of ziek dier aantreft in of rond uw huis, probeert u deze dan eerst zelf te vangen en in een doosje of korfje te zetten. Vaak duurt het even voordat wij ter plaatse zijn en zijn de dieren vaak al weer verdwenen of weggekropen waardoor de stress van het vangen alleen maar langer duurt en we het dier juist niet te pakken krijgen.

Jonge vogels

Wat betreft jonge vogels in het voorjaar, deze komen na een bepaalde periode uit hun nest en leren vliegen en zichzelf te redden. Vaak gebeurt dat zo’n diertje dan ergens onder een struik of boom zit uit te rusten. De oudervogels zijn eigenlijk altijd in de buurt, vaak zijn ze op zoek naar voedsel om de jongen bij te voeren. Wij worden vaak gebeld om deze vogeltjes op te halen. Echter, wanneer we dat doen maken de dieren uiteindelijk veel minder kans om goed op te groeien en zichzelf te kunnen redden.

Laat de vogeltjes daarom rustig zitten, de ouders komen het opzoeken en zullen er verder voor zorgen. Voor meer informatie over kunt u ook kijken op: https://www.vogelbescherming.nl/actueel/bericht/....

Voor vragen en informatie kunt u ons natuurlijk bereiken op 088 8113800. Onze collega’s staan u graag te woord om samen met u de dieren te kunnen helpen.