Meisje springt in gracht om kitten te redden

De 18-jarig Fleur van der Boom uit Almelo redde dinsdagavond 7 april een kitten uit de gracht aan de Joke Smitstraat in Almelo.
Meisje springt in gracht om kitten te redden

Het diertje lag spartelend in het water en dreigde te verdrinken toen Fleur en haar vriedin voorbij kwamen. Ze twijfelde niet, sprong snel in het water en haalde de kitten eruit. Op de wal hield ze het poesje warm met een sjaal en een poncho tot de dierenambulance ter plekke was om de zorg over te nemen. Wat een superheld, deze Fleur!

Foto: Fleur van der Boom

Vocht in de longen

Het kittentje werd Fleurtje genoemd, naar haar reddende engel. De dierenambulance bracht Fleurtje met spoed naar een dierenarts, die haar probeerde stabiel te krijgen. Omdat er veel vocht in de longetjes zat, was de toestand van Fleurtje kritiek. Even leek het wat beter te gaan, toen het poesje na de eerste nacht zelfstandig iets at en dronk. Toch overleed het dier de volgende nacht alsnog. Heel erg verdrietig.

Chippen

Een gevonden dier wordt door ons altijd gecontroleerd op chip. Fleurtje was helaas niet gechipt. Wel droeg ze een roze bandje. Zonder chip is het moeilijk om de eigenaar op te sporen. Daarom adviseren wij altijd om je hond of kat te chippen en correct te registreren, zodat wij onmiddelijk contact kunnen opnemen als je dier gevonden is. Op die manier hoef je je als eigenaar niet onnodig lang zorgen te maken. In dit geval bood reddende engel Fleur aan het poesje te willen adopteren, als de eigenaar niet werd gevonden. Dat is een heel lief aanbod, maar helaas niet meer van toepassing. Reddingsacties lopen spijtig genoeg niet altijd goed af.