Kitten met glazen pot om kop maakt het goed

Dit ongeveer tien weken oude katertje had vorige week een engel op zijn schouder zitten.
Kitten met glazen pot om kop maakt het goed

Tijdens zijn vermoedelijke zoektocht naar eten kwam dit voormalige zwerfkatje, dat we inmiddels Blink hebben genoemd, met zijn kop vast te zitten in een glazen pot (zonder bodem gelukkig). In blinde paniek viel hij in een vijver waar hij door oplettende voorbijgangers uit gevist werd. Onze dierenambulance haalde de kleine pechvogel op en bracht hem naar Dierenopvangcentrum de Doornakker. De dierenarts constateerde dat de kater niets aan dit voorval had overgehouden, maar kwam er helaas ook achter dat de kat geen chip had. Er werd daarom een plek voor hem gezocht in het dierenopvangcentrum.

Liefdevol gastgezin

Hier bleek dit heertje niet op z’n plek te zijn. Blink was bang en schuw en vond aandacht van de medewerkers maar eng. We besloten op zoek te gaan naar een gastgezin waar hij veel aandacht, zorg en liefde kan krijgen in de hoop dat hij zich gaat ontwikkelen tot een vrolijke en sociale huiskat. Gastgezin Brechje heeft in het verleden al meerdere angstige katjes voor ons opgevangen en weet precies hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Hoe gaat het nu met Blink?

Blink is nog steeds vrij angstig, maar boekt mondjesmaat vooruitgang. Als Blink benaderd wordt blaast hij nog een beetje, maar eenmaal op schoot ligt hij lekker te spinnen en ontspant hij. En dat is een heel goed teken! Blink is nu tien weken oud en heeft een aantal belangrijke weken socialisatie gemist, maar hij is zeker nog jong genoeg om te leren dat mensen best oké zijn. Ook leert Blink veel van de socialere kittens die momenteel ook in het gastgezin verblijven. Blink krijgt alle tijd om te socialiseren en we hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken en dat hij over een tijdje geplaatst kan worden bij een fijne baas.


Zwerfkatten

Het verhaal van Blink is helaas geen uitzondering. Jaarlijks komen tientallen kittens bij ons binnen die moederziel alleen op straat zijn gevonden. Blink heeft het geluk dat hij gered is van het zware leven als straatkat. Wil je weten wat je zelf kunt doen om dit dierenleed te voorkomen? Lees dan hier verder om te weten wat de Dierenbescherming doet en adviseert. Wil jij net als Brechje kittens zoals Blink tijdelijk opvangen en voorbereiden op een mooie toekomst als geliefde huiskat? Bekijk dan onze vacatures om te zien waar gastgezinnen nodig zijn.