Het mooiste paascadeau ooit

Nee... we vonden tweede paasdag geen paasei verstopt onder de struiken... maar een kat. De meldster belde onze dierenambulance, omdat ze in haar tuin een zielig hoopje dier vond.

Het mooiste paascadeau ooit

De kat lag op zijn zij en leek nauwelijks nog te leven. Onze dierenambulance kwam ter plaatse en onze medewerker aarzelde geen moment.

Wel gechipt, maar...

Zoals gebruikelijk keken we snel of de gevonden kat gechipt was, zodat er mogelijk een eigenaar te achterhalen was. Het dier bleek gechipt en als vermist opgegeven. De eerste belletjes naar het opgegeven nummer gaven geen gehoor.

Iedere seconde telt

We namen deze paasdag de licht onderkoelde en meer dood dan levende kat mee in een mandje met deken en kruik naar het nieuwe dierenziekenhuis Evidensia in Nieuwegein. De komst was aangekondigd en zo kon de kater gelijk door naar de behandelkamer waar de dierenarts al klaar stond. Wat volgde waren drie spoedopnamedagen in het dierenziekenhuis.

Zoektocht naar eigenaar

In de tijd dat Romeo, zo bleek de kat te heten, werd behandeld, ging onze vrijwilliger door met de zoektocht naar de eigenaar. Bij AMIVEDI bleek de kat niet bekend te zijn, maar met het chipnummer kon de Nationale Databank Gezelschapsdieren (NDG) wel meer informatie vinden. Na veel speurwerk en een aantal telefoontjes later, vonden we een adres! En wat bleek? De in Houten-Zuid gevonden Romeo kwam inderdaad uit Houten, maar hij was al 9 jaar vermist. In 2011 was de kat kwijtgeraakt en ondanks posters, de inzet van AMIVEDI en het opgeven van Romeo als vermist bij de NDG was Romeo spoorloos gebleven. Tot nu!

Een taaie jongen

De artsen in het dierenziekenhuis hadden er een hele kluif aan. Eerst werd gedacht aan intoxicatie en daarna meer aan een koptrauma. We maakten ons best zorgen, maar wonder boven wonder begon Romeo de afgelopen dagen op te knappen. Toen Romeo zo goed als 80% hersteld was, kon hij verder herstellen in het dierenasiel. In een laatste poging de eigenaar te bereiken voordat Romeo naar het asiel zou gaan, reed onze dierenambulance nog even langs bij het adres in Houten. Bingo! Een compleet verbouwereerd gezin had inderdaad in 2011 hun kat als vermist opgegeven.

Mooiste paascadeau ooit!

Romeo was eindelijk terug! Een onvertegelijke hereniging volgde, want Romeo mocht lekker thuis verder herstellen i.p.v. in het dierenasiel. Hij geniet weer volop van alle aandacht en knapt rustig op. "Het mooiste paascadeau ooit!"