Hond Coda dertien dagen vermist

Dertien dagen was ze vermist: Coda, een tien maanden oude kruising Duitse Herder/Labrador. Haar baasjes waren vreselijk bezorgd en kamden de wijde omgeving uit om haar te vinden. Ze riepen hulptroepen op via Facebook en waren ten einde raad, maar ze bleven zoeken. Uiteindelijk wist onze Dierenambulance Midden Nederland Coda te vangen op de kade van de Pampushaven (Muiderberg).
Hond Coda dertien dagen vermist

Uitgebreide zoektocht

Coda raakte vermist op het eiland Hooft-Muiderberg. Een uitgebreide zoektocht op het eiland haalde niets uit. Ondanks dat de eigenaren bleven zoeken, hadden ze zich er al op voorbereid dat hun hond niet meer zou leven. Dertien dagen later kreeg onze Dierenambulance Midden Nederland een melding van iemand op een zeilboot die een blaffende hond spotte op het verlate eilandje Drost (een soort verwilderde pier), bij de Pampushaven. Een vreemde plek voor een hond zonder baas... "Coda heeft een stuk moeten zwemmen om daar te komen. Als ze nou 100 meter opzij was gezwommen, was ze gewoon aan land terecht gekomen en twee weken geleden al gevonden!" zegt Carine van Dierenambulance Midden-Nederland.

Coda werd door iemand op een zeilboot gespot op het eiland Drost.

Hulp van Dierenambulance Midden-Nederland

Onze dierenambulancemedewerkers voeren met een bootje naar het eilandje toe om Coda te vangen. Coda liet zich echter niet vangen. "We hebben een uur lang geprobeerd het vertrouwen van de hond te winnen, maar ze bleef angstig en nerveus", vertelt Carine.
Met een bootje konden we het eilandje waar Coda zich bevond bereiken.
Het was een hele klus om Coda te vangen.
Dat vroeg om een Plan B. Met behulp van een boot van KNRM Huizen-Blaricum en een kennis van de eigenaar konden we Coda toch te pakken krijgen. "Coda herkende de kennis direct, waardoor we haar makkelijk konden aanlijnen."

Een eerste poging om Coda te vangen mislukte, maar poging twee was gelukkig succesvol.

Tip van Coda's baasjes

Coda is nogal vermagerd en had erge honger, maar gelukkig gaat het verder goed met haar! Ze gaat voor de zekerheid naar de dierenarts. "Het eilandje waar Coda klem zat was vroeger een bekende hangplek waar mensen rondom kampvuurtjes zaten. Coda had allemaal oude blikjes afgekauwd. Wie weet wat ze allemaal in haar maag heeft zitten", legt Carine uit. In eerste instantie oogde Coda vrolijk en levendig. En ook haar baasjes waren door het dolle heen. Ze hadden het bijna opgegeven en hebben daarom een waardevolle tip voor andere baasjes die hun hond kwijt zijn: “Geef nooit op!”

Gelukkig is Coda weer lekker thuis!