Reiger met hekwerk om snavel eindelijk gevangen

Onze dierenambulance heeft er welgeteld zeven keer voor moeten uitrijden, maar gelukkig hebben we de reiger met het hekwerk rond zijn snavel eindelijk kunnen vangen.
Reiger met hekwerk om snavel eindelijk gevangen

Snavel reiger klem in hekwerk

Vorige week kregen we de eerste meldingen over de reiger met een lomp hekwerk om z'n snavel al binnen. Een lastige situatie, want probeer maar eens een reiger te vangen die gewoon kan vliegen, dat is een hele uitdaging! Toch bleven we mensen oproepen te bellen als ze de reiger spotten. We wilden het niet zomaar opgeven. Elke keer reden we uit en probeerden we met man en macht het dier te vangen met netten en andere hulpmiddelen. Buurtbewoners en passanten hielpen ook mee, maar telkens wist de reiger weer te ontsnappen. Het duurde dan ook een paar dagen voordat we hem konden vangen, maar na zeven keer uitrijden was het eindelijk raak!

reiger rooster snavelDe reiger met het hekwerk rondom z'n snavel, vloog steeds weg als we hem wilden vangen.

Yes! Gevangen!

Dit weekend deden we een nieuwe poging. We benaderden de reiger van beide kanten en konden hem met een net insluiten. Het hekwerk is van zijn snavel geknipt en de schade lijkt gelukkig mee te vallen. Voor de zekerheid en ter observatie verblijft te reiger toch even bij Vogelhospitaal Naarden.

dierenambulance AlmereNa zeven keer uitrijden en vele pogingen, hebben we de reiger eindelijk gevangen.

Bedankt voor alle hulp!

We willen alle betrokkenen graag bedanken voor het meeleven, het maken van meldingen en het meehelpen met vangen! We zijn opgelucht dat deze reiger eindelijk verlost is van het onding.