Kat zat gevangen in beschoeiing kanaal

Dierenambulance Noord en Midden Drenthe kreeg een melding over een kat die zich had verschanst in de beschoeiing van het Noord Willemskanaal bij een sluis in de Asser wijk Peelo. Het lukte de kat niet hier zelfstandig weg te komen.

Kat zat gevangen in beschoeiing kanaal

Op woensdagmiddag 20 januari kreeg Dierenambulance Noord en Midden Drenthe een melding over een kat, die zich had verschanst in de beschoeiing van het Noord Willemskanaal bij een sluis in de Asser wijk Peelo. Het lukte de kat niet hier zelfstandig weg te komen. Het diertje was al een meerdere keren in het water gevallen.


(beeld: Persbureau Meter)

Ter plekke lukte het onze medewerkers niet om de kat te vangen en op het droge te helpen. Dus schakelden zij de brandweer in. Gezamenlijk lukte het wel om het diertje op de wal te krijgen.


(beeld: Persbureau Meter)

Dichtbij huis

De kat was gechipt en luistert naar de naam Darcy. Zijn baasje bleek slechts 50 meter verderop te wonen. Darcy was al twee weken weg. Hij raakte zoekt op 5 januari, toen hij meewandelde bij het uitlaten van de hond. Hij schrok van een fietser en ging er vandoor. Zijn baasje had na speurtochten en twee weken wachten de hoop al een beetje opgegeven. Op Facebook schrijft hij: "Toen-ie thuis was, is hij direct op mijn schoot gedoken. Hij geniet van alle aandacht".
(foto's: instagram.com/darcyendesney)

Eigen instagram-account

Darcy is weer herenigd met zijn zusje Desney. Samen hebben zij een eigen Instagramaccount: @darcyendesney. Daarop meldt Darcy 'zelf': "Ik moet nog wat bijkomen van het zwemmen bij de sluis in Peelo en heb heel veel honger. Maar lig nu het liefst even op schoot. Ik hield mijn baasjes, zusje Desney en mattie Bernerdoeke ruim twee weken in spanning. Ik had me vlakbij huis verstopt bij de sluis aan het Noord Willemskanaal én heb vandaag de publiciteit opgezocht. Ik dacht dat ik het grootste nieuws van de dag zou zijn... schijnt er iemand president te zijn geworden..."