Geredde vogeltjes blijken eekhoorns te zijn

Onze meldkamer kreeg een melding binnen over een nest met ogenschijnlijk vogels dat uit de boom was gevallen. De diertjes waren nog 'naakt' en dus erg jong.
Geredde vogeltjes blijken eekhoorns te zijn

De medewerkers van onze dierenambulance hebben het nest in zijn geheel opgepakt en in veiligheid gebracht. Ze konden nergens ouders ontdekken en zijn daarom doorgereden naar het Vogelhospitaal. Toen het nestje werd ontmanteld om de vogeltjes beter te kunnen zien, bleek dat het niet om vogels ging, maar om... drie eekhoorntjes! Onze ambulancevrijwilligers waren stomverbaasd, de naakte lijfjes leken in het nest precies op vogels.

Diep in het nest zaten drie kleine eekhoorntjes verstopt.
Onze ambulancevrijwilligers waren stomverbaasd dat het om eekhoorntjes ging.

Warm blijven

Het Vogelhospitaal heeft ze meteen met veel zorg in de couveuse gelegd om te voorkomen dat ze onderkoeld zouden raken. Toen ze op temperatuur waren konden we de eekhoorntjes naar De Toevlucht Vogel- en Zoogdierenopvang brengen in Amsterdam. Voor onderweg had het Vogelhospitaal een warm kruikje gemaakt, zodat de eekhoorntjes op temperatuur konden blijven. Bij de Toevlucht liggen de kleintjes nu ook in een warme couveuse. Daar worden ze goed verzorgd zodat ze straks lekker van boom naar boom kunnen springen.

De jonge eekhoorntjes zijn naar De Toevlucht gebracht in Amsterdam.

De eekhoorntjes werden vervoerd met een warme kruik.

In de couveuse blijven de jonge eekhoorntjes goed op temperatuur.

De medewerkers houden de jonge eekhoorntjes goed in de gaten.

Bedankt!

We willen Het Vogelhospitaal én De Toevlucht hartelijk danken voor hun hulp!

Het Vogelhospitaal heeft ze meteen met veel zorg in de couveuse gelegd om te voorkomen dat ze onderkoeld zouden raken. Toen ze op temperatuur waren konden we de eekhoorntjes naar