Gevonden kitten na ruim drie weken herenigd met baas

Op 17 april kreeg onze dierenambulance Noord-Holland Zuid een melding binnen van een kitten die in een boom vast zat in de omgeving van Schiphol. Het katje werd gebracht naar onze Dierenopvang Haarlemmermeer in Hoofddorp, maar niemand meldde zich om haar weer op te komen halen.

Gevonden kitten na ruim drie weken herenigd met baas

Eigenaar onbekend

De kitten van 7 maanden oud had nog de hechtingen in haar buik zitten van een sterilisatie. De verwachting was dat zij snel weer opgehaald zou worden door de eigenaar, helaas was dit niet het geval en werd Ophelia, de naam die onze medewerkers haar gaven, opgevangen in ons asiel.

Niet gechipt

Ophelia was niet gechipt, hierdoor kon de eigenaar niet achterhaald worden. Via de Facebookpagina van Dierenopvang Haarlemmermeer is een oproep geplaatst met een foto van Ophelia. Het bericht is meer dan 1.300 keer gedeeld en hierdoor werd uiteindelijk de eigenaar, afkomstig uit Antwerpen, achterhaald. Hoe de Antwerpse kitten bij Schiphol terecht kwam, is niet bekend.

Opvang HaarlemmermeerDierenopvang in Hoofddorp

Opgelucht en blij

Afgelopen vrijdag is de eigenaar haar katje komen ophalen. Ze blijkt Luna te heten en zowel Luna als de eigenaar waren erg blij elkaar weer te zien. Luna bleek sinds 30 maart al vermist te zijn. Wij willen iedereen bedanken die het bericht op Facebook heeft gedeeld, waardoor wij Luna weer hebben kunnen herenigen met haar eigenaar. Deze situatie benadrukt opnieuw het belang van chippen.

Antwerpse eigenaar - Innig verzoend met Luna