Vermiste kat na half jaar teruggevonden: 40 km van huis!

Onze Dierenambulance Noord-Holland Zuid kreeg een melding binnen van een bezorgde dame uit Haarlem die een gewonde kat onder een auto zag zitten. Na een uitdagende zoek- en vangactie van onze ambulancemedewerkers bleek de kat gelukkig gechipt te zijn. En wat bleek: deze kleine avonturier werd al ruim een half jaar vermist en komt helemaal uit Leiden.
Vermiste kat na half jaar teruggevonden: 40 km van huis!
Toen de dame uit Haarlem langs een geparkeerde auto liep en daar een angstige kat onder zag zitten, vertrouwde zij het al niet. Ze deed diverse pogingen om de kat te lokken met brokjes, maar helaas zonder resultaat. Ze ontdekte ook nog eens dat hij gewond was en besloot toen de dierenambulance te bellen.


Zoektocht naar de kat

Bij aankomst van onze dierenambulance, rende de kat snel weg. Onze twee medewerkers startten direct een zoektocht door de wijk om het dier terug te vinden. Na ruim drie kwartier rondrijden werd hij eindelijk gevonden en vingen ze hem met een net. De kater is meteen naar de dierenarts gebracht voor verder onderzoek.

Vermiste kat na half jaar terecht

Diezelfde dag kregen wij een telefoontje van de dierenarts dat de kat het goed maakte en dat hij gechipt is. En wat een geluk, want wat bleek: de eigenaar komt helemaal uit Leiden en de kat, genaamd Wuppie, is als sinds juni vermist! Waarschijnlijk is Wuppie meegelift met een auto en kon hij de weg naar huis niet meer vinden.

Mooie hereniging door chip

Dankzij de oplettende mevrouw uit Haarlem en de vangkunsten van onze ambulancemedewerkers is Wuppie inmiddels herenigd met zijn dolblije baasje. Dit bijzondere verhaal benadrukt opnieuw het belang van het laten chippen en up-to-date registreren van je kat. Doordat Wuppie goed geregistreerd stond kon zijn baasje meteen achterhaald worden en ligt hij nu weer heerlijk te kroelen in zijn eigen mandje in Leiden.