Dierenambulance Twente ontvangt Keurmerk

Dierenambulance Twente van de Dierenbescherming heeft het Keurmerk Diervervoer van de Stichting Dierkeur gekregen. Met dit keurmerk laat de Dierenambulance Twente zien dat zij aan strikte kwaliteitseisen voldoet en dat er professioneel wordt gewerkt.
Dierenambulance Twente ontvangt Keurmerk


Dierenambulance Twente zorgt met zo’n 75 vrijwilligers voor het redden en vervoeren van zieke en gewonde dieren in de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland, Losser, Hengelo, Borne, Rijssen, Holten, Hellendoorn en Nijverdal.
Omdat er verschillende organisaties zijn in ons land, die zich bezighouden met het vervoer van zieke en gewonde dieren, is het Keurmerk Diervervoer geïntroduceerd. Dit Keurmerk is een maatstaf van betrouwbaarheid en professionaliteit en geeft aan dat dierenwelzijn voorop staan. Dit is belangrijk voor de dierenambulance zelf, maar vooral ook voor de gemeenten waarvoor de Dierenambulance Twente rijdt, als ook voor de politie en voor het meldpunt 144 red-een-dier.
Goedgekeurde dierenambulances zijn aan het merk te herkennen.
De eisen, die het keurmerk aan een vervoersorganisatie en aan het vervoer stelt, worden door de overheid onderschreven en zijn terug te vinden op de website van Dierkeur.
De medewerkers van de Dierenambulance Twente zijn beretrots dat ze het Keurmerk hebben gekregen.
De dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en inzetbaar. Er is nog behoefte aan vrijwillige chauffeurs. Geïnteresseerden kunnen mailen naar dierenambulancetwente@ziggo.nl