Taken dierennoodhulp en dierenwelzijn Dinkelland volledig naar de Dierenbescherming!

Met ingang van 1 januari 2018 hebben gemeente Tubbergen en gemeente Dinkelland de uitvoering van de wettelijke taken op gebied van Dierennoodhulp en Dierenwelzijn aan de Dierenbescherming uitbesteed. Concreet betekent dit dat de dierenambulance Twente de taken uitvoert.

Taken dierennoodhulp en dierenwelzijn Dinkelland volledig naar de Dierenbescherming!

Vandaag vond de officiële ondertekening van dit contract voor onbepaalde tijd plaats bij dierenopvang ’t Noordbroek, in aanwezigheid van de wethouder dierenwelzijn van Dinkelland, mevrouw Ilse Duursma, Regio Manager Joyce Schorren van de Dierenbescherming en de twee betreffende dierenambulances uit Twente en Almelo. Helaas was de burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen verhinderd.

Basisarrangement Dierennoodhulp en Dierenwelzijn

Het getekende Basisarrangement Dierennoodhulp en Dierenwelzijn betekent dat de Dierenbescherming o.a. zal zorgdragen voor het vervoer van gewonde of gevonden dieren uit de gemeente Dinkelland en Tubbergen. De dieren gaan voor de verzorging naar dierenopvang ’t Noordbroek in Almelo, een asiel dat als een van de eersten in Nederland het Keurmerk Opvang behaalde. De Dierenbescherming zorgt ervoor dat de dieren worden opgeknapt en weer bemiddelbaar zijn voor een nieuw thuis.

‘Los van de professionaliteit van de Dierenbescherming is het ook fijn dat als mensen in onze gemeente hun dier kwijt zijn, ze niet ver hoeven te reizen om hem weer op te halen’ aldus Ilse Duursma, wethouder van de gemeente Dinkelland.

Gevonden dieren uit Dinkelland

Onlangs werd de eerste gevonden hond uit Dinkelland met de Dierenambulance Twente bij ’t Noordbroek binnengebracht. Ook nu zijn er al weer drie jonge wilde katjes uit Dinkelland gebracht.

‘Ook daar gaan we met ons team mee aan de slag zodat we voor hen een nieuw huis kunnen zoeken, Karin Wagemakers, beheerder ’t Noordbroek.