3 Oktober: Vrijlating herstelde watervogels bij Fort Rammekens

Vogelopvang de Mikke en dierenambulance Zeeland laten op dinsdag 3 oktober* om 12:00 uur herstelde watervogels zoals bergeenden, scholeksters, kokmeeuwtjes en zilvermeeuwen vrij in de omgeving van Fort Rammekens.
3 Oktober: Vrijlating herstelde watervogels bij Fort Rammekens

Veel van deze vogels werden hulpbehoevend en/of gewond binnengebracht door de vrijwilligers van de dierenambulance bij de vogelopvang. Na een periode van intensieve zorg is het moment nu aangebroken om de vogels terug naar de natuur te laten keren en dierendag als vrije vogel te kunnen doorbrengen.

De vogels worden vrijgelaten in het gebied de Ritthemse schorren achter de dijk aan de zeekant van Fort Rammekens. Deze plek is zeer geschikt om de dieren vrij te laten omdat hier voldoende voedsel te vinden is. Daarnaast is het een rustige en beschermde plek in een natuurgebied waar al diverse vogelsoorten leven zodat de vrijgelaten dieren kunnen leren van hun soortgenoten. De vrijlating vindt plaats om 12:00 uur. Door de vogels vrij te laten bij daglicht, kunnen de dieren wennen aan het buitenzijn en hebben ze voldoende tijd om een eigen plek en voedselbron te zoeken voordat de schemering valt.


Geïnteresseerden zijn welkom om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn. De start is om 12.00 uur. Parkeren kan langs de zeedijk of voor de dijk.

* In geval van slechte weersomstandigheden kan de vrijlating onverhoopt afgelast worden. Mocht dit het geval zijn, communiceren wij dit op 2 oktober op deze website.