Animal Rescue Vehicle helpt asieldieren verhuizen

Negen katten en zes honden van Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen gaan een weekje elders logeren wegens de verbouwing van het dierenopvangcentrum.
Animal Rescue Vehicle helpt asieldieren verhuizen
Voor negen katten en zes honden is geen plek in een reguliere dierenambulance. De Dierenbescherming beschikt echter over Animal Rescue Vehicles waarmee zonder problemen zestig dieren tegelijkertijd vervoerd kunnen worden. Met alle plezier boden wij onze hulp bij het verhuizen van de dieren aan. Vrijdag kwam de Animal Rescue Vehicle in actie en vervoerde onder andere viervoeters Tiffie, Princess en Boef naar Dierenpension Zeeland in Axel.

Tiffie kijkt vanuit de ARV nieuwsgierig om zich heenNaast Tiffie vervoerde de ARV nog vijf honden en negen katten

Geen gewone dierenambulance


Een Animal Rescue Vehicle (ARV) is geen gewone dierenambulance. Het is een
speciaal ontworpen voertuig voor het vervoer van grotere aantallen dieren tegelijk, bijvoorbeeld voor ontruimingen bij dierenverzamelaars. In het voertuig zijn drie compartimenten om verschillende diersoorten tegelijk te kunnen vervoeren, zonder dat ze last hebben van elkaar. De indeling van de wagens is flexibel en kan naar behoefte worden aangepast. De laadruimte bestaat uit makkelijk en grondig te reinigen oppervlakten, waardoor gevaar voor besmetting en verspreiding van infecties tot een minimum beperkt worden.

De ARV bestaat uit diverse compartimentenHierdoor ondervinden de dieren gedurende het vervoer zo min mogelijk stress

Dankzij een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij beschikt de Dierenbescherming over zeven ARV’s, die verspreid door heel Nederland staan zodat ze overal ingezet kunnen worden, mocht hulp nodig zijn.

Zodra de verbouwing van Dierenasiel Zeeuws-Vlaanderen achter de rug is, zorgt de Animal Rescue Vehicle nogmaals voor het vervoer van de dieren.