Beknelde gans gered door brandweer

Vorige week konden we rekenen op de geweldige hulp van de brandweer in verband met een melding van een vastzittende gans.
Beknelde gans gered door brandweer

Het ging om een gans die zich bevond op een eilandje in de Veste aan de Westsingel in Goes. Het dier had draad om zijn poot en kon daardoor niet meer weg zwemmen. Bezorgde buurtbewoners maakte melding bij de brandweer die ons inschakelde. Onze vrijwilligers zijn direct ter plekke gegaan maar bleken toch hulp van de brandweer nodig te hebben voor de reddingsactie.


De brandweer is met twee auto's en twaalf mensen, waaronder een duiker, ter plekke gekomen. De duiker is vervolgens naar de gans gezwommen en is een tijd bezig geweest om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden, onder toeziend oog van het maatje van de gans. Toen alle draad weggeknipt was, zwommen de dieren samen weg. De vastzittende gans heeft een wondje aan zijn poot overgehouden, maar vanwege de stress is besloten het dier niet mee te nemen naar een vogelopvang maar om hem op zijn plek te laten zitten. Zowel onze dierenambulance als de buurtbewoners houden de situatie in de gaten. Mocht de gans toch last blijken te hebben van zijn poot, wordt ermee naar een vogelopvang gegaan voor medische zorg.
Bedankt brandweer voor jullie hulp!