Helaas geen ritten meer in Vlissingen

Ondanks een petitie met ruim 1200 handtekeningen en een motie van verschillende politieke partijen blijft de gemeente Vlissingen bij haar besluit geen financiele steun te willen geven voor het rijden van de Dierenambulance. We zien ons dan ook helaas gedwongen te stoppen met ritten in deze gemeente. We nemen deze beslissing met pijn in ons dierenhart. Het is nu aan de gemeente om haar inwoners te vertellen wat ze kunnen doen als ze zieke, gewonde of zwervende dieren vinden.
Helaas geen ritten meer in Vlissingen

'De meerderheid van de gemeenteraad van Vlissingen bleef op het standpunt staan dat subsidie voor een Dierenambulance 'geen wettelijke taak’ van een gemeente is', zo meldt de PZC op 12 september. Heel erg jammer, we hebben tot het laaste moment ons best gedaan om tot een andere uitkomst te komen.


Wat kun je nu doen?

Deze uitkomst betekent dat van inwoners van Vlissingen nu wordt verwacht dat ze vanaf maandag 16 september de dieren zelf naar de dierenopvang (Dierenasiel Walcheren) of de dierenarts brengen. We verwijzen je naar de website van de gemeente Vlissingen voor meer informatie.