Nieuwe auto voor Dierenambulance Zeeland

Onlangs mochten onze ambulancevrijwilligers een geheel nieuwe, compleet ingerichte dierenambulance in ontvangst nemen.
Nieuwe auto voor Dierenambulance Zeeland

Nu kunnen onze vrijwilligers van weer heel veel veilige kilometers maken in Walcheren en de Bevelanden om dieren in nood de helpende hand te bieden. Dat was heel hard nodig, de oude auto’s waren dringend aan vervanging toe. Dierenambulance Zeeland staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om dieren in nood te helpen. Het team dat actief is in Walcheren en de Bevelanden bestaat uit 22 vrijwilligers. De nieuwe dierenambulance is speciaal ingericht om dierennoodhulp te verrichten. Dat betekent dat hij is uitgerust met allerlei soms speciaal vervaardigde materialen, zoals extra lange kattenvanghandschoenen, een zwanenzak met handige straps en een brancard. Voor de hele jonge kleine dieren is er een heuse couveuse ingebouwd. 


De ambulance rukt ongeveer 1700 keer per jaar uit


Jaarlijks rukt onze ambulance zo’n 1700 keer uit om eerste hulp te verlenen en gewonde en/of zieke dieren te vervoeren naar de dierenarts en / of opvangcentrum. Daarnaast vervoeren we zwervende (wilde) dieren en ondersteunen we hulpdiensten zoals brandweer en politie in geval van een incident met een dier. Ook kunnen onze ambulances ingezet worden om op verzoek van particulieren (tegen betaling) ritten naar bijvoorbeeld een trimsalon, dierenarts of pension uit te voeren.


Dierenambulance Zeeland maakt onderdeel uit van de Dierenbescherming en naast deze locatie mogen meer dierenambulances in het land de komende weken nieuwe auto’s in ontvangst nemen. In totaal worden 14 verouderde ambulances vervangen door nieuwe auto’s. Het vervangen van de auto’s kon worden gefinancierd door donaties, nalatenschappen en opbrengsten van de collecteweek van de Dierenbescherming.

Wij zijn ontzettend blij met de nieuwe auto en wensen onze chauffeurs heel veel veilige kilometers toe! Mocht je nu denken “Wooaw, chauffeur zijn op de dierenambulance, dat lijkt me wel wat”, dan hebben we goed nieuws: want extra chauffeurs zijn van harte welkom.