Vanaf dit najaar geen ritten meer in Vlissingen

Vanaf dit najaar stoppen we helaas met het rijden voor ziekte, gewonde of zwervende dieren in de gemeente Vlissingen. De gemeente geeft aan dat er geen budget is voor een bijdrage in de kosten van onze dierenambulance. Gevolg is dat de inwoners van Vlissingen vanaf 1 september zelf de dieren naar een dierenarts of dierenopvangcentrum moeten brengen.
Vanaf dit najaar geen ritten meer in Vlissingen
De afgelopen jaren zijn er heel veel gesprekken gevoerd met de gemeenten op Walcheren en de Bevelanden waar onze dierenambulances rijden over een bijdrage in de kosten. In 2018 is met hen overeengekomen dat zij een uniforme bijdrage beschikbaar stellen voor het vervoer van zieke, gewonde of zwervende dieren in hun gemeente. Alleen Vlissingen heeft helaas besloten hier niet aan mee te doen. Dit heeft tot onze spijt als gevolg dat we vanaf 1 september stoppen met rijden in die gemeente.


Na de zomer zelf dieren vervoeren

De gemeente Vlissingen heeft aangegeven dat burgers zelf een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om vervoer van zieke, gewonde of zwervende dieren. Dit betekent dat van hen verwacht wordt dat ze na de zomer de dieren zelf naar de dierenopvang (Dierenasiel Walcheren of De Mikke) of dierenarts moeten brengen. Zeker geen ideale situatie en wij hopen dat hier nog verandering in komt, zodat het vervoer van dieren in nood ook in Vlissingen weer goed geregeld gaat worden. Tijdens de aankomende drukke zomermaanden rijden we nog wel in Vlissingen en kunnen de dieren op ons vervoer rekenen.