Assistentie bij brand woning Overschie

Op dinsdag 25 augustus hebben we op verzoek van de brandweer met twee dierenambulances assistentie verleend bij een woningbrand in Rotterdam-Overschie. Er zouden 13 dieren in de woning zitten.

Assistentie bij brand woning Overschie

Op 3 Chinchillas na konden alle dieren worden gered. De dankbare eigenaren hebben zelf opvang voor hun dieren weten te regelen.

Op dinsdagmorgen woedde er een brand in een rijtjeshuis in de wijk Rotterdam-Overschie. De brandweer riep onze hulp in omdat een van de bewoners vertelden dat er meer dan 10 dieren in de woning zaten. Onze eerste wagen die bij het adres aankwam heeft geholpen met het vangen en uit de woning halen van een aantal katten die angstig onder het bed zaten. Een kat vluchtte weg en sprong van het balkon. Gelukkig kon die later door ons team uit de tweede dierenambulance worden gevangen en bleek de kat ongedeerd.


Konijnen, Chinchilla's en een aquarium

Na de katten hebben we ook drie konijnen en een aquarium uit de woning weten te redden. Helaas kwam alle hulp voor de 3 chinchilla's te laat, die hebben de brand niet overleefd. Het huis waar de brand was ontstaan is voorlopig onbewoonbaar. Het vuur was ook overgeslagen naar de zolder en het huis van de buren, maar die konden later die dag gelukkig wel weer naar huis. De eigenaren hebben zelf opvang voor de dieren bij familie kunnen regelen, dus die hoefden niet met ons mee. Ze waren ons dankbaar voor alle hulp. Voor zover wij nu weten, gaat het met alle dieren goed, ze hadden gelukkig geen rook ingeademd.


Prettige samenwerking met brandweer

Een enerverende dag voor ons team met grotendeels goede afloop. Dank aan de brandweer en politie voor de prettige samenwerking.


Met dank aan Mediatv en Flashphoto voor het gebruik van de foto's.