Bijzondere witte eekhoorn opgevangen

Aan de Gravure in Capelle aan den IJssel werd een bijzondere verschijning gespot: een kleine witte eekhoorn. Al enkele dagen zag men het diertje in één van de tuinen. In eerste instantie leek er niets aan de hand met de eekhoorn, maar toch leek hij na verloop van tijd steeds zwakker te worden. Het diertje is na een paar dagen zelfs door een hond gepakt en binnengebracht. Hierop hebben de bewoners besloten om de dierenambulance in te schakelen...

Bijzondere witte eekhoorn opgevangen

Aansterken bij Het Knaagspoor

Vrijwilligers Danny en Valery waren snel ter plaatse en ontdekten dat het jonge eekhoorntje erg verzwakt en onderkoeld was. Danny en Valery hebben de eekhoorn naar het Knaagspoor in Ridderkerk gebracht waar het diertje werd opgevangen om aan te sterken.

Het witte eekhoorntje was al ernstig verzwakt en onderkoeld, toen wij hem ophaalden.

Trieste afloop

De verzorgers van het Knaagspoor stelden vast dat het om een tamme witte Boeroendoek ging. De eekhoorn is door de verzorgers in de couveuse gelegd, zodat hij kon bijkomen van de onderkoeling. Even leek het erop dat de eekhoorn het zou redden, maar ondanks alle pogingen die zijn gedaan om het diertje erbovenop te helpen, heeft het eekhoorntje het niet gered. Verzorgster Saskia vermoedt dat het beestje door de dagen buiten in het herfstige weer een longontsteking heeft opgelopen.

De dierverzorgers bij het Knaagspoor legden de tamme witte Boeroendoek direct in de couveuse, in de hoop dat het snel beter zou gaan.

Knaagdier als impulsaankoop

Hoewel het een unieke gebeurtenis is dat de dierenambulance uitrijdt voor een tamme witte Boeroendoek, komt het regelmatig voor dat knaagdieren worden gedumpt. Knaagdieren zijn relatief goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en dat ze er ook nog eens schattig uitzien, maakt dat knaagdieren vaak ondoordacht aangeschaft worden. Bij de verzorging van knaagdieren komt heel wat kijken. Bovendien stelt elke diersoort andere eisen aan de huisvesting en de wijze waarop ze verzorgd moeten worden. Laat je informeren en denk hier goed over na voordat je een knaagdier aanschaft.