Brandweer en dierenambulance redden egels

Op maandag 18 juni zochten twee egels in Schiedam een onbewoond eiland. Dit wisten ze te vinden, en wel in het midden van een sloot aan de Thorbeckesingel, waar ze samen een vogelnest bezetten. Hun knusse verblijf samen op het 'eilandje' was echter maar van korte duur.
Brandweer en dierenambulance redden egels
Hoewel egeltjes normaliter goed kunnen zwemmen, was de helling aan de zijkanten van het water dusdanig steil dat de kans groot was dat de twee na afloop niet meer aan de waterkant konden komen.

Oplettende omstanders

De egels zijn niet onopgemerkt gebleken, zoals o.a. blijkt uit deze tweet van Media TV. Bezorgde omwonenden waren bang dat de twee zouden verdrinken, en belden ongerust de meldkamer van de dierenambulance. Deze stuurde niet alleen de bemanning van de dierenambulance ernaartoe, maar schakelde ook de brandweer in.

Uit het water gehaald

Met gezamenlijke inspanning werden de egels door de brandweer van het eilandje gehaald en met behulp van een emmer veilig naar de kant gebracht. Hoewel de egels er op zich actief en levendig uitzagen, bestond de kans dat ze veel water binnen hadden gekregen. Daarom brachten de vrijwilligers van de dierenambulance de stekelige diertjes naar Egelopvang Papendrecht.

Bijkomen van het avontuur

De medewerkers van de opvang laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met de twee mannetjes, 'maar we houden ze nog even ter observatie in de opvang.'
We zijn blij dat deze twee avonturiers het er zonder kleerscheuren vanaf gemaakt hebben. Een mooie samenwerking tussen verschillende diensten!