Gewonde zwaan landt op dak auto

Zaterdag rond twaalf uur werd in Hellevoetsluis een melding gemaakt bij de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid. Het ging om een vermoeide jonge zwaan die uit de lucht was komen vallen, op een rijdende auto.
Gewonde zwaan landt op dak auto

De auto met de ongebruikelijke vracht op het dak reed het terrein van de vuilstort in Hellevloetsluis op. Bezoeker Jeffrey zag het voor z'n ogen gebeuren en vertelt: "Ik wist even niet wat ik zag, de bestuurder stapte ook zwaarverbaasd uit. Die dacht dat er 100 meter voor de stort puin in zijn auto omviel, maar reed dus met die zwaan op het dak. Toen hij de bocht maakte om de vuilstort op te rijden, zag hij ineens de vleugels van de zwaan die in de bocht zichzelf in balans hield, om niet van het autodak af te glijden."


Gebroken kaak

Zodra de auto stilstond heeft dierenvriend Jeffrey de gewonde zwaan met zijn handen op de vleugels gekalmeerd en het dier rustig van het dak getild. Zodra de jonge zwaan op de grond zat, is hij de vleugels blijven vasthouden zodat de zwaan zich niet verder kon bezeren. Vervolgens heeft hij de watervogel een beetje geaaid en warm gehouden door dicht tegen hem aan te gaan zitten. Jeffrey: "Ik zag dat hij vermoedelijk zijn kaak had gebroken want die stond scheef. We hebben gelijk de Dierenambulance gebeld en zij hebben de zwaan in een supersnel tempo opgehaald."Gelukkig belde Jeffrey direct de dierenambulance. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen, zoals deze zwaan.