Hangbuikzwijn gered uit appartement

Als je op de dierenambulance werkt weet je nooit wat de dag je gaat brengen: of het een drukke dag wordt, wat je zult aantreffen, of je een dier kunt helpen of niet, en ook niet of je voor verrassingen komt te staan. De meeste medewerkers hebben al veel gezien en meegemaakt, maar af en toe is er sprake van een wel heel bijzonder geval.

Hangbuikzwijn gered uit appartement

Speciaal huisdier

Zo ook vorige week, toen vrijwilligers Vincent en Nancy toch even heel raar stonden te kijken toen ze in de Franselaan in Rotterdam arriveerden. Daar werden ze opgewacht door de politie, die hen inlichtte over de situatie: de eigenaar van een aantal huisdieren was helaas overleden en de dieren zelf moesten uit het appartement worden gehaald. Tot zover niets nieuws. Maar liefst vier katten en twee honden moesten worden vervoerd, en een zeer speciaal huisdier: een hangbuikzwijn, en geen kleintje ook.

Het arme dier liet zich natuurlijk niet zomaar vangen en in een bench stoppen. Toen dat eenmaal gelukt was moesten de ambulancemedewerkers het dier ook nog eens via een aantal trappen uit het complex dragen – geen eenvoudige klus.

De dieren zijn overgebracht naar het opvangcentrum in Rotterdam, waar in overleg met de nabestaanden wordt gekeken wat er met het beestenspul gaat gebeuren.